Waarom Niet Helemaal Opnieuw Een Windows 10-installatie Uitvoeren?

Waarom Niet Helemaal Opnieuw Een Windows 10-installatie Uitvoeren?
Waarom Niet Helemaal Opnieuw Een Windows 10-installatie Uitvoeren?

Video: Waarom Niet Helemaal Opnieuw Een Windows 10-installatie Uitvoeren?

Video: Waarom Niet Helemaal Opnieuw Een Windows 10-installatie Uitvoeren?
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, April
Anonim

Eigenaars van Windows 7, 8 en 8.1 hebben nu de mogelijkheid om hun software online bij te werken naar Windows 10 zonder helemaal opnieuw te hoeven installeren. Tegelijkertijd wordt het afgeraden om een schone installatie van Windows 10 uit te voeren vanwege het mogelijke verlies van de licentie.

Windows 10 installeren
Windows 10 installeren

Tot voor kort was het mogelijk om een versie van Windows helemaal opnieuw te installeren, nadat alle benodigde informatie eerder op een schijf of flashstation was opgeslagen. De officiële versie van Windows 10 vereist geen schone installatie en nodigt gebruikers uit om te updaten zonder hun gegevens te wijzigen en eerder geïnstalleerde programma's te verwijderen via de online service.

Eigenaren van gelicentieerde Windows 7, 8 en 8.1 mogen geen schone installatie van Windows 10 uitvoeren omdat hun besturingssysteem na het updaten de activeringscode kan verliezen en een versie zonder licentie kan worden. Bij het online updaten van de software via het notificatiecentrum op de taakbalk van Windows 10 wordt automatisch de licentiecode gewijzigd en vindt activering plaats.

image
image

Het probleem van een schone installatie van het besturingssysteem werd ook opgemerkt door de Microsoft-ontwikkelaars zelf, die toegaven dat bij het bijwerken van hun versie vanaf het begin, legale sleutels van eerdere systemen niet geschikt zouden zijn om een nieuwe te activeren. Daarom is het raadzaam om te wachten op de gereserveerde versie en Windows 10 te installeren met een gratis Windows-applicatie.

Wanneer u wordt geconfronteerd met het probleem van het activeren van Windows 10 na een volledige update, moet u de eerder geïnstalleerde versie van het besturingssysteem zelf downloaden en installeren. Activeer het vervolgens met uw bestaande licentiesleutel.

Na de automatische online update van de gereserveerde Windows 10 ontvangen gebruikers een nieuwe sleutel, die moet worden onthouden en gebruikt voor het geval het systeem in de toekomst opnieuw moet worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: