Hoe Het Virus Te Elimineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Virus Te Elimineren?
Hoe Het Virus Te Elimineren?

Video: Hoe Het Virus Te Elimineren?

Video: Hoe Het Virus Te Elimineren?
Video: iPhone Calendar Virus? How to Get Rid of It! 2024, Mei
Anonim

Kent u een blauw venster dat het hele scherm bedekt met een verzoek om een sms te sturen om uw computer te ontgrendelen? En hoe zit het met het pijnlijke werk op internet, als je niets uploadt en de verkeersteller megabytes aan gegevens aan het oppompen is? Of misschien stoppen exe-bestanden één voor één met draaien? Als dat zo is, moet u het virus dringend elimineren!

Hoe het virus te elimineren?
Hoe het virus te elimineren?

instructies:

Stap 1

Er zijn minstens vier manieren om een virus van een geïnfecteerde computer te verwijderen. Als u al een antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, moet u bij de geringste aanwijzing van de activiteit van een kwaadaardig programma de databases dringend bijwerken. Voer na het updaten een volledige scan uit van de hele computer. Analyseer de geïdentificeerde bedreigingen en verwijder de gedetecteerde virussen met de juiste opdracht.

Stap 2

Als je geen antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, maar je merkt wel sporen van de aanwezigheid van malware van derden in het systeem, download en voer dan gratis minihulpprogramma's uit om je computer te scannen en te desinfecteren. Bijvoorbeeld CureIt van Dr. Web of COMODO Cleaning Essentials. Ze identificeren en verwijderen vele soorten virussen. Als u het hulpprogramma CureIt hebt gekozen, laat het dan in de maximale vergrendelingsmodus werken om eventuele wijzigingen aan de bestanden te voorkomen.

Stap 3

De volgende optie om virussen te elimineren is de eenvoudigste, maar vereist enige voorbereiding. Selecteer van tevoren voor jezelf en brand op een cd de distributiekit van elke LiveCD, waaronder de ingebouwde programma's waarvan er antivirussen zijn. Houd deze schijf bij de hand. Geef prioriteit aan opstarten vanaf cd-rom in BIOS. Voer na het opstarten vanaf de LiveCD een virusscan uit van alle schijven die in het systeem zijn geïnstalleerd. Hiermee kunt u virussen detecteren en elimineren die mogelijk niet "zichtbaar" waren bij het werken in een draaiende Windows.

Stap 4

De meest radicale optie voor het behandelen van virussen is een volledige formattering van de harde schijf, die kan worden gedaan met dezelfde LiveCD. Deze methode is echter niet geschikt als u waardevolle informatie van de schijf moet halen.

Stap 5

De beste en veiligste manier om virussen te elimineren, is echter profylaxe op uw computer uit te voeren om te voorkomen dat malware het systeem binnendringt. Om dit te doen, moet je vooraf 2 programma's installeren: antivirus in combinatie met een firewall (firewall), ze configureren om samen te werken. De antivirus scant bestanden op verdachte codes in de gebruikelijke achtergrondmodus, maar als er een nieuw virus wordt gevonden, waarvan er geen invoer in de databases is, wordt dit niet gevolgd. In dit geval kan de firewall zijn activiteit blokkeren, waardoor hij niet kan communiceren met de server via internet of kan voorkomen dat uitvoerbare bestanden en programma's worden gewijzigd. Deze combinatie van programma's is het meest betrouwbaar voor thuisgebruik en biedt voldoende beveiliging op internet.

Aanbevolen: