Een Document Openen En Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Document Openen En Opslaan
Een Document Openen En Opslaan

Video: Een Document Openen En Opslaan

Video: Een Document Openen En Opslaan
Video: Hoe een document openen en opslaan in Word 2013 2024, Mei
Anonim

De gebruiker van een personal computer wordt dagelijks geconfronteerd met een verscheidenheid aan bestanden. Als u een tekstdocument, afbeelding, video of audio wilt bekijken, moet u het openen. En om uzelf te beschermen tegen het verlies van informatie, bijvoorbeeld door een plotselinge stroomstoring, moet u uw documenten bewaren.

Een document openen en opslaan
Een document openen en opslaan

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam om het document te openen. Klik vervolgens op het item "Openen" en selecteer het juiste programma in de vervolgkeuzelijst. Dubbelklik vervolgens op het documentpictogram, waarna de applicatie automatisch start en het document wordt geopend. De bestandsextensie wordt gebruikt om een associatieve koppeling te maken tussen het bestand en het programma dat het heeft gemaakt. Dankzij deze verbinding gaat het opstarten en openen van de applicatie automatisch.

Stap 2

U kunt een document ook openen via het menusysteem van de software als deze al actief is. Ga hiervoor naar het tabblad "Bestand" in de menubalk en selecteer "Openen". Selecteer vervolgens de map waarin het bestand is opgeslagen, evenals de naam. Klik op de knop "Openen" en het bestand wordt geopend.

Stap 3

De opdracht "Opslaan" wordt uitgevoerd via de softwarewerkbalk. Ga hiervoor naar het tabblad "Bestand" in de menubalk en selecteer het item "Opslaan". Klik op het pictogram Opslaan op de werkbalk, als zo'n pictogram bestaat. Selecteer het dialoogvenster Opslaan als als dit de eerste keer is dat u het document opslaat.

Stap 4

Om het document op te slaan, moet u de map selecteren waarin het bestand zich zal bevinden. Voer een unieke bestandsnaam en formaat in (of gebruik de standaard). Klik op de knop "Opslaan" om het object naar schijf te schrijven.

Aanbevolen: