Een Document Op Uw Computer Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Document Op Uw Computer Opslaan
Een Document Op Uw Computer Opslaan

Video: Een Document Op Uw Computer Opslaan

Video: Een Document Op Uw Computer Opslaan
Video: Serie 2 Office Les 10 Word Document opslaan 2024, Mei
Anonim

Wanneer u met elektronische documenten werkt, is het erg belangrijk om te leren hoe u uw werk in het computergeheugen kunt opslaan. Wanneer u een document maakt, bevindt het zich in het RAM-geheugen van de computer. Als u het document niet opslaat, kan uw werk verloren gaan wanneer u het programma sluit of de computer uitzet.

Een document op uw computer opslaan
Een document op uw computer opslaan

instructies:

Stap 1

Sla uw documenten zo vaak mogelijk op om te voorkomen dat u uw werk kwijtraakt. U kunt bestanden opslaan in de map Mijn documenten van Windows of in andere mappen die u zelf op uw harde schijf hebt gemaakt.

Stap 2

De manier om bestanden op te slaan in bijna alle programma's is hetzelfde. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van het programma Word Pad. Klik op Start - Alle programma's - Accessoires - Word Pad. Typ wat tekst op het document. Ga naar het menu Bestand en selecteer Opslaan. U kunt ook het gelijktijdig indrukken van de toetsen Ctrl + S. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u de bestandsnaam, het type en de opslaglocatie moet opgeven. Klik op Opslaan als u klaar bent. Als u opnieuw met dit document werkt en er wijzigingen in aanbrengt, moet u het opnieuw opslaan, maar het dialoogvenster verschijnt niet meer.

Stap 3

Om ruimte en tijd te besparen, slaat u documenten onmiddellijk op in de gewenste mappen. Laten we het document gebruiken dat we in het Word Pad hebben opgeslagen. Selecteer in het menu Bestand de optie Opslaan als. In het nieuwe dialoogvenster dat verschijnt, kunt u een andere locatie kiezen om het bestand op te slaan. Bijvoorbeeld harde schijf C. In het middelste deel van het venster ziet u alle mappen en bestanden die zich op de harde schijf bevinden. Hier kunt u een nieuwe map selecteren om het bestand op te slaan. Klik op Opslaan. Het document is bewaard op een nieuwe locatie. Omdat voordat u dit bestand al in een andere map hebt opgeslagen, is het bestand dat nu is opgeslagen er een kopie van. De vorige versie bleef in de oude map staan.

Stap 4

Met veel programma's kun je bestanden in verschillende formaten opslaan. Bijvoorbeeld als u een bestand naar iemand wilt sturen die een andere teksteditor gebruikt. Open Word Pad - Opslaan als. Standaard wordt het bestand opgeslagen in RTF-indeling. Als u het bestand in de indeling van een tekstdocument wilt opslaan, selecteert u in het venster Bestandstype - Tekstdocument en klikt u op Opslaan. Er zijn veel formaten waarin een document kan worden opgeslagen, zoals.doc of.html.

Aanbevolen: