Een Document Opslaan Als Een Tekening

Inhoudsopgave:

Een Document Opslaan Als Een Tekening
Een Document Opslaan Als Een Tekening

Video: Een Document Opslaan Als Een Tekening

Video: Een Document Opslaan Als Een Tekening
Video: Serie 2 Office Les 10 Word Document opslaan 2024, April
Anonim

In verschillende situaties kan het nodig zijn om te weten hoe u documenten als afbeelding kunt opslaan. Er zijn ook verschillende manieren om het plan uit te voeren. Het hangt allemaal af van met welke applicatie de gebruiker werkt, omdat een dergelijke mogelijkheid niet alleen in grafische editors wordt geboden. Met name in de editors Microsoft Office Word en Excel kunt u documenten niet alleen als tekst- of html-pagina's opslaan, maar ook als afbeelding.

Een document opslaan als een tekening
Een document opslaan als een tekening

instructies:

Stap 1

Als u het document als afbeelding in een grafische editor wilt opslaan, geeft u de juiste bestandsextensie op (.bmp,.jpg,.dds,.png, enzovoort). Om dit te doen - aan de hand van het voorbeeld van Adobe Photoshop - klikt u in de bovenste menubalk op het item "Bestand" en selecteert u de opdracht "Opslaan als". Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de map op om op te slaan, voer in het veld Bestandsnaam de naam van uw bestand in, gebruik in het veld Bestandstype de vervolgkeuzelijst om het gewenste formaat te selecteren. Klik op de knop Opslaan.

Stap 2

Om een document in een platformonafhankelijke indeling op te slaan in Microsoft Office Word of Microsoft Office Excel, klikt u op de ronde Office-knop in de linkerbovenhoek van het document en selecteert u de opdracht "Opslaan als" in het menu dat wordt geopend. Nadat u de map hebt geselecteerd en de documentnaam hebt ingevoerd met behulp van de vervolgkeuzelijst in het veld "Bestandstype", selecteert u de extensie PDF (*.pdf) en klikt u op de knop "Opslaan". Als u wilt dat de tekst in het document in de toekomst bewerkbaar is, slaat u uw document opnieuw op, maar dan in tekstformaat. Houd er rekening mee dat als u het document opslaat in de indeling.docx (.xlsx) en vervolgens de extensie eenvoudig wijzigt in.pdf in de bestandsnaam, u niet het gewenste resultaat krijgt.

Stap 3

Een andere manier is creatiever. Open het document waarvan je een tekening wilt maken en "maak een foto" ervan. Gebruik hiervoor een toepassing voor het vastleggen van afbeeldingen of gebruik de knop Print Screen. Open de foto die je zojuist hebt gemaakt in een grafische editor (en als je de toets Print Screen hebt gebruikt, maak dan een nieuw document en plak de afbeelding van het klembord erin), bewerk de foto indien nodig (knip de marges weg, pas het contrast aan, kleur, enzovoort). Sla het bestand op in afbeeldingsformaat.

Aanbevolen: