Schijfinformatie Verkrijgen

Inhoudsopgave:

Schijfinformatie Verkrijgen
Schijfinformatie Verkrijgen

Video: Schijfinformatie Verkrijgen

Video: Schijfinformatie Verkrijgen
Video: Quick Look: WD SSD Dashboard Software (NL) 2024, Mei
Anonim

In het proces van verbetering van de computertechnologie op verschillende tijdstippen, moest informatie op verschillende media worden opgeslagen. De zogenaamde harde schijven domineren de moderne markt. Soms is het nodig om het merk van de harde schijf die op uw computer is aangesloten, het nominale volume, de vrije ruimte, enzovoort te achterhalen.

Schijfinformatie verkrijgen
Schijfinformatie verkrijgen

Noodzakelijk

Een computer met MS Windows, beheerdersrechten voor uw gebruikersaccount, aangesloten en correct geïnstalleerde schijven of andere verwisselbare media

instructies:

Stap 1

Ga naar "Mijn Computer". Klik op het pictogram "Lokale schijf (C:)" en druk op de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Eigenschappen". Het eigenschappenvenster van de lokale schijf wordt geopend en bevat de meest elementaire informatie over de status, inclusief vrije ruimte, nominale grootte, bestandssysteemtype en andere. U kunt de schijf ook opschonen met MS Windows om de vrije ruimte te vergroten.

Stap 2

Klik in het venster met lokale schijfeigenschappen op het tabblad "Hardware". U ziet een lijst met beschikbare schijfapparaten op uw computer, inclusief de harde schijf, cd-dvd-rom-stations, virtuele stations en diskettestations, waarbij de genoemde harde schijf de eerste in de lijst is. Nadat u het met een muisklik hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Eigenschappen". Het eigenschappenvenster van de fysieke schijf wordt geopend, waar u algemene informatie hierover kunt vinden, het beleid voor gegevenscache kunt definiëren en ook kunt zien welk stuurprogramma de werking ervan bestuurt.

Aanbevolen: