Hoe Windows 7 Te Defragmenteren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 Te Defragmenteren
Hoe Windows 7 Te Defragmenteren

Video: Hoe Windows 7 Te Defragmenteren

Video: Hoe Windows 7 Te Defragmenteren
Video: Festplatte defragmentieren / Windows 7 2024, Mei
Anonim

Bij actief gebruik van de computer worden alle wijzigingen in verschillende bestanden op de harde schijf opgeslagen. Het nieuwe bestand wordt naar de eerste vrije ruimte op de schijf geschreven en als dit meer is dan de vereiste ruimte, wordt de rest van het object overgebracht naar het volgende niet-toegewezen fragment. Tegelijkertijd verschijnt er een onvoorstelbare "puinhoop" van stukjes bestanden op de harde schijf. Om deze fragmenten op orde te houden, moet u uw schijf regelmatig defragmenteren.

Hoe Windows 7 te defragmenteren
Hoe Windows 7 te defragmenteren

Noodzakelijk

een computer met Windows 7

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem Windows 7 heeft een ingebouwde tool voor deze bewerking. Er zijn verschillende manieren om naar defragmentatie te gaan. De gemakkelijkste is via de knop "Start". Klik op Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie. Er wordt een bijbehorend venster geopend van waaruit u het proces kunt starten. Hier kunt u de uitvoering van het programma volgens een schema configureren of direct naar defragmentatie gaan.

Stap 2

Als u op "Configure Schedule" klikt - er verschijnt een ander venster waarin de "Frequency" is ingesteld - hoe vaak moet deze bewerking worden uitgevoerd. U kunt kiezen uit de lijst “maandelijks/wekelijks/dagelijks”. In de volgende paragrafen kunt u een specifieke dag van de week, de starttijd van het proces en de lijst met schijven die moeten worden gedefragmenteerd selecteren.

Stap 3

Om defragmentatie van een bepaalde harde schijf toe te wijzen, moet u het vinkje bij "Alle schijven" verwijderen en een specifieke schijf of schijven selecteren. Voordat u begint met defragmenteren, kunt u ook controleren of dit nodig is. Klik hiervoor direct na het selecteren van een schijf op de knop Schijf analyseren. De analyse van de locatie van bestanden op de geselecteerde harde schijf begint, waarvan de duur afhangt van de grootte en het aantal bestanden erop. Het wordt niet aanbevolen om defragmentatie uit te voeren als het percentage niet hoger is dan 10%.

Stap 4

Eenmaal geconfigureerd, klikt u op de knop "Schijf defragmenteren". Het analyseproces van de schijf begint, waarna het defragmentatieproces zelf automatisch start, waarvan de duur afhangt van het aantal en de grootte van de geselecteerde schijven, evenals van de hoeveelheid vrije ruimte erop.

Stap 5

Bovendien is de afhankelijkheid van de laatste factor erg groot: hoe minder vrije ruimte op de schijf, hoe langzamer de uitvoering van het programma, aangezien tijdens defragmentatie veel bewerkingen worden uitgevoerd om bestanden naar een nieuwe locatie te overschrijven, en als u minder dan 20% vrije ruimte, is het raadzaam om sommige bestanden naar een andere schijf of naar een externe schijf (USB-flashstation) te verplaatsen.

Stap 6

Nadat de defragmentatie is voltooid, zullen de bestanden op uw schijf zich in de optimale volgorde bevinden, wat meestal een positief effect heeft op de prestaties van uw computer als geheel, hoewel niet altijd merkbaar. Het is echter duidelijk dat na het defragmenteren de dagelijkse belasting van uw harde schijf merkbaar zal afnemen, wat op zijn beurt zal leiden tot een verlenging van de levensduur van uw computer.

Aanbevolen: