Een Schijf Defragmenteren?

Inhoudsopgave:

Een Schijf Defragmenteren?
Een Schijf Defragmenteren?

Video: Een Schijf Defragmenteren?

Video: Een Schijf Defragmenteren?
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Defragmentatie van de harde schijf wordt uitgevoerd om bestanden van hetzelfde type die op de harde schijf zijn opgeslagen te combineren in speciaal voor hen gecreëerde sectoren. Een goede lay-out van bestanden op een harde schijf heeft invloed op de prestaties en snelheid. Daarom wordt aanbevolen om de schijf met tussenpozen van 4-6 maanden te defragmenteren. Het defragmentatieproces in Windows is zoveel mogelijk vereenvoudigd, zodat iedereen het kan gebruiken.

Een schijf defragmenteren?
Een schijf defragmenteren?

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om aan de slag te gaan, opent u de map "Deze computer" door met de linkermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te dubbelklikken.

Stap 2

Selecteer de harde schijf (of het volume) waarop u wilt defragmenteren. Klik er dan een keer met de rechtermuisknop op.

Stap 3

Klik in het verschenen menu met acties op het bestand eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Eigenschappen".

Stap 4

In het geopende venster "Eigenschappen: Harde schijf" opent u het tabblad "Service" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. U ziet een tabblad met drie blokken: Schijfcontrole, Schijfdefragmentatie, Archief.

Stap 5

Klik in het tweede blok, "Schijfdefragmentatie", op de knop "Defragmenteren …". U ziet een venster voor het configureren van het schijfdefragmentatieproces.

Stap 6

Selecteer in het venster dat verschijnt de harde schijf die u wilt defragmenteren door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 7

Klik vervolgens op de knop "Analyse", die zich onderaan het venster bevindt. Het proces van het analyseren van de toestand van de sectoren van de harde schijf zal beginnen.

Stap 8

Nadat u de analyse van de harde schijf hebt voltooid, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Defragmentatie". Daarna begint het defragmentatieproces zelf. De duur van de operatie kan enkele minuten tot enkele uren duren. De tijd tot het defragmenteren is voltooid, hangt af van de prestaties van uw computer, de algehele staat van uw harde schijf en hoe lang geleden het voor het laatst is gedefragmenteerd.

Aanbevolen: