Een Schijf Defragmenteren Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Schijf Defragmenteren Op Windows 7
Een Schijf Defragmenteren Op Windows 7

Video: Een Schijf Defragmenteren Op Windows 7

Video: Een Schijf Defragmenteren Op Windows 7
Video: Defragmenting Your Hard Drive on Windows 7 2024, Mei
Anonim

Hoe langer u de computer gebruikt, hoe meer fragmenten de bestanden kunnen worden opgesplitst en hoe langzamer deze wordt. Defragmentatieprogramma's werken door delen van een enkel bestand op één plaats te verzamelen, waardoor de tijd die nodig is om toegang te krijgen, wordt verkort.

Een schijf defragmenteren op Windows 7
Een schijf defragmenteren op Windows 7

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem Windows 7 heeft standaard plannerinstellingen voor wekelijkse controle en defragmentatie van alle schijven. Aan de ene kant is het handig en gebruik je altijd de meest ongefragmenteerde gegevens, aan de andere kant ben je de eigenaar van een zwakke computer of laptop, dan kan deze activiteit je werk ernstig vertragen en de laptopbatterij intensief leegmaken.

Stap 2

Voordat u begint met defragmenteren, is het raadzaam om alle programma's die actief gebruikmaken van de harde schijf te sluiten. Dit is nodig om het proces te versnellen en de kans op conflicten te verkleinen. Vervolgens moet u ten minste 7% van de schijf opschonen die zal worden gedefragmenteerd. Dit kan worden gedaan door een soort enorm bestand te verwijderen en de prullenbak te legen.

Stap 3

Voer Schijfopruiming uit. Om dit te doen, klikt u achtereenvolgens met de linkermuisknop op "Start / Alle programma's / Accessoires / Systeemwerkset / Schijfopruiming". Het programma zal u vragen om items voor reiniging te selecteren. Kortom, zonder iets te verliezen, kun je alles kiezen.

Stap 4

Het is niet overbodig om afval in het register te verwijderen vóór defragmentatie. Hiervoor moet u bijvoorbeeld het programma CCleaner starten. Na het analyseren en opschonen van het register, kunt u beginnen met defragmenteren.

Stap 5

Voer vervolgens het vooraf geïnstalleerde systeemhulpprogramma uit via Start / Alle programma's / Accessoires / Systeemwerkset / Schijfdefragmentatie. Selecteer de schijf en klik op de knop Schijf analyseren. Als het programma na de analyse een schijffragmentatieniveau van minder dan 10% laat zien, dan kunt u defragmentatie overslaan. Als er meer zijn, druk dan gerust op de knop "Schijfdefragmentatie". Als dergelijk werk met de schijf lange tijd niet is gedaan, zal het een aanzienlijke hoeveelheid tijd kosten. Afhankelijk van de grootte van de schijf en de snelheid van de computer kan dit 30 minuten tot 2 uur duren.

Stap 6

Nadat de defragmentatie is voltooid, kunt u de planner configureren om het proces automatisch te starten volgens een vooraf ingesteld schema. Om dit te doen, klikt u op de knop "Planning configureren …" en stelt u in het venster dat verschijnt de gewenste datums voor het werk in, evenals de bijbehorende schijven. De programma's die u maakt, kunnen ook de standaard systeemdefragmentatie gebruiken door deze te starten via de opdrachtregel.

Aanbevolen: