Hoe Te Defragmenteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Defragmenteren?
Hoe Te Defragmenteren?

Video: Hoe Te Defragmenteren?

Video: Hoe Te Defragmenteren?
Video: Hoe Moet je defragmenteren? 2024, Mei
Anonim

Een van de manieren om de prestaties en snelheid van uw computer te verhogen, is door geïnstalleerde harde schijven te defragmenteren. Feit is dat informatie met betrekking tot één bestand op verschillende plaatsen op de schijf kan worden vastgelegd. Dit verlengt de leestijd en vertraagt zo het werk van de computer. Het doel van defragmentatie is om de fragmenten van bestanden te ordenen die verspreid zijn over de ruimte op de harde schijf. Er zijn ten minste twee manieren om te defragmenteren.

Het doel van defragmentatie is om bestandsfragmenten te ordenen
Het doel van defragmentatie is om bestandsfragmenten te ordenen

instructies:

Stap 1

In alle versies van Windows is de defragmentatiefunctie standaard ingebouwd in de besturingsschil en behoort deze tot de zogenaamde "standaard" programma's. Om de schijf te defragmenteren, gaat u naar "Deze computer" en selecteert u uw harde schijf.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram en selecteer "Eigenschappen". In het venster dat wordt geopend met verschillende informatie over de schijf en het instellen van enkele parameters, gaat u naar het tabblad "Service". Selecteer daarop "Defragmentatie uitvoeren". Daarna zal het systeem enkele parameters van de implementatie verduidelijken en beginnen te werken. Om defragmentatie uit te voeren, kan het systeem enkele minuten tot enkele uren duren. De bedrijfstijd is afhankelijk van de "verstopping" van de harde schijf.

Stap 3

Veel gebruikers vertrouwen standaard Windows-programma's niet, omdat ze denken dat ze enigszins beperkt zijn in functionaliteit en instellingen. Als u moet defragmenteren, kunt u programma's van derden en hun oplossingen gebruiken: Auslogics Disk Defrag, MyDefrag, Defraggler en anderen. Met deze programma's kunt u een voorlopige analyse van de harde schijf op fragmentatie uitvoeren voordat u aan het werk gaat om te bepalen of het nodig is om defragmentatie uit te voeren. Bovendien hebben ze een eenvoudige en intuïtieve interface. Voor de meeste onervaren gebruikers is het voldoende om gewoon een van deze programma's te starten, een of meer harde schijven te selecteren voor defragmentatie en op de knop "Start / Start" te klikken.

Aanbevolen: