Hoe Een Harde Schijf In Twee Logische Te Splitsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In Twee Logische Te Splitsen?
Hoe Een Harde Schijf In Twee Logische Te Splitsen?

Video: Hoe Een Harde Schijf In Twee Logische Te Splitsen?

Video: Hoe Een Harde Schijf In Twee Logische Te Splitsen?
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het hebben van meerdere harde schijven op uw computer verhoogt de beveiliging van bestandsopslag aanzienlijk. Maar zelfs als u maar één harde schijf op uw computer heeft, kunt u de veiligheid van uw bestanden verbeteren door deze over meerdere logische stations te verdelen.

Hoe een harde schijf in twee logische delen te splitsen?
Hoe een harde schijf in twee logische delen te splitsen?

instructies:

Stap 1

Het maken van een logische schijf is een nogal willekeurig proces, omdat er fysiek geen nieuw apparaat wordt gemaakt. Er is een toewijzing van wat schijfruimte, die een bepaalde letter krijgt toegewezen. Vanaf het moment van een dergelijke partitie kan de gebruiker naar de nieuwe logische schijf verwijzen als een onafhankelijk apparaat - het formatteren, er informatie naar schrijven, het besturingssysteem installeren, enz.

Stap 2

Als uw computer slechts één harde schijf heeft, splits deze dan in twee (of meer) logische. Dit is erg handig, omdat het de veiligheid van informatie op de computer aanzienlijk verhoogt. Het primaire besturingssysteem is geïnstalleerd op de C-schijf en het back-upbesturingssysteem op de D-schijf. De D-schijf bevat ook de hoofdbestanden van de gebruiker. Zelfs in het geval van zeer ernstige problemen met het hoofdbesturingssysteem, kunt u opstarten vanaf de back-up, belangrijke gegevens opslaan vanaf de C-schijf (bijvoorbeeld de map "Mijn documenten") en het besturingssysteem opnieuw installeren. Hierdoor blijven de bestanden op station D in ieder geval intact.

Stap 3

Windows XP heeft geen ingebouwde partitietool voor harde schijven. Windows 7 heeft de mogelijkheid om een schijf te partitioneren, maar toch is het voor dit besturingssysteem beter om een hulpprogramma van derden te gebruiken. Een van de handigste programma's is Acronis Disk Director, de nieuwste versies ondersteunen alle besturingssystemen van de Windows-familie. Het programma bestaat in twee hoofdversies: de ene wordt van de cd geladen wanneer de computer opstart, de andere wordt geïnstalleerd als een normaal programma voor Windows. Anders is alles hetzelfde in hen.

Stap 4

Voer Acronis Disk Director uit om de schijf te partitioneren. Selecteer handmatige modus. gebruik de muis om de schijf te markeren die u gaat splitsen. Klik vervolgens aan de linkerkant van het programma op het item "Verdelen". Er wordt een venster geopend waarin u wordt gevraagd de mappen te selecteren die naar de nieuwe sectie moeten worden overgebracht. Nadat u de gewenste mappen hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 5

Er wordt een nieuw venster geopend waarin u de ruimte tussen de twee schijven kunt verdelen. Verplaats de schuifregelaar met de muis om de gewenste afmetingen in te stellen. Standaard is de schijf in tweeën gedeeld. Klik OK.

Stap 6

Alle noodzakelijke bewerkingen zijn voltooid, maar de nieuwe schijf is nog niet gemaakt - u hebt zojuist de volgorde van acties bepaald. Om al deze acties te implementeren, klikt u op het geblokte vlagpictogram bovenaan het programmavenster en bevestigt u de bewerkingen.

Stap 7

Als u Acronis Disk Director vanaf een cd hebt geladen bij het opstarten van het systeem, worden alle bewerkingen onmiddellijk uitgevoerd. U hoeft alleen uw computer opnieuw op te starten. Als u vanuit Windows met het programma hebt gewerkt, wordt de computer opnieuw opgestart en worden alle schijfpartitioneringsbewerkingen uitgevoerd tijdens het herstartproces. Houd er rekening mee dat het beter is om de cd-opstartbare versie van het programma te gebruiken. De Windows-versie crasht soms, wat leidt tot een volledige onbruikbaarheid van de computer. Sla in ieder geval belangrijke gegevens op externe media op voordat u de schijf partitioneert.

Aanbevolen: