Hoe Een Harde Schijf In Schijven Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In Schijven Te Splitsen
Hoe Een Harde Schijf In Schijven Te Splitsen

Video: Hoe Een Harde Schijf In Schijven Te Splitsen

Video: Hoe Een Harde Schijf In Schijven Te Splitsen
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, April
Anonim

Om meerdere besturingssystemen te installeren, bestanden gemakkelijk te sorteren en de mate van veiligheid van belangrijke informatie te vergroten, zijn harde schijven verdeeld in partities. Er kunnen veel redenen zijn, maar het is belangrijk om precies te weten hoe de schijven moeten worden verdeeld.

Hoe een harde schijf in schijven te splitsen
Hoe een harde schijf in schijven te splitsen

Noodzakelijk

Partitiebeheer, schijf met Windows Vista of Seven

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar een situatie waarin u net een computer zonder besturingssysteem hebt gekocht en de harde schijf in schijven wilt verdelen. Een vrij eenvoudige manier om dit te doen is om uw harde schijf te partitioneren tijdens de installatie van Windows Seven of Vista.

Stap 2

Zet uw computer aan en plaats de Windows-installatieschijf in het station. Druk op de F8-knop. U ziet een menu voor het selecteren van apparaten. Verplaats de aanwijzer naar het dvd-station en druk op Enter. Begin met het installeren van het besturingssysteem.

Stap 3

Op een gegeven moment verschijnt er een lijst met harde schijven op het scherm. Selecteer de harde schijf die u wilt partitioneren en klik op de knop "Disk Setup" om een extra menu weer te geven. Klik op de knop Verwijderen.

Stap 4

Klik nu op de knop "Maken". Er verschijnt een venster op het scherm waarin u de grootte en het type van het bestandssysteem van de toekomstige logische schijf moet specificeren. Voer deze bewerking uit.

Stap 5

Herhaal de vorige stap totdat u het gewenste aantal logische schijfeenheden hebt. Selecteer degene waarop u het Windows-besturingssysteem wilt installeren en klik op de knop "Volgende".

Stap 6

Nadat het installatieprogramma van het besturingssysteem is voltooid, opent u Deze computer en controleert u of u het juiste aantal partities op uw harde schijf hebt.

Stap 7

Veel vaker zijn er situaties waarin u de harde schijf in schijven moet splitsen na installatie van het besturingssysteem. Voor dergelijke gevallen zijn er speciale programma's. Laten we Partition Manager als voorbeeld nemen.

Stap 8

Installeer het programma en start uw laptop of computer opnieuw op. Start Partition Manager en ga naar het menu Quick Partitioning. Vink het vakje naast "Geavanceerde gebruikersmodus" aan en klik op de knop "Volgende".

Stap 9

Specificeer de harde schijf of de partitie die u in schijven wilt verdelen en klik op de knop "Volgende". Selecteer het bestandssysteemtype en stel de grootte van de toekomstige partitie in. Klik op de knop "Toepassen" om het partitioneringsproces te starten.

Aanbevolen: