Hoe Een Harde Schijf In 2 Delen Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In 2 Delen Te Splitsen
Hoe Een Harde Schijf In 2 Delen Te Splitsen

Video: Hoe Een Harde Schijf In 2 Delen Te Splitsen

Video: Hoe Een Harde Schijf In 2 Delen Te Splitsen
Video: HOE MAAK IK EEN PARTITIE? 2024, April
Anonim

Slim omgaan met een computer is meer dan alleen werken met software. Een van de belangrijke componenten zijn harde schijven. Voor normaal gebruik is het noodzakelijk dat er ten minste twee zijn.

hoe een harde schijf in 2 delen te splitsen?
hoe een harde schijf in 2 delen te splitsen?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest voorkomende optie is om gespecialiseerde software te gebruiken. Het meest gebruiksvriendelijke programma is PowerQuest Partition. De versie van het programma wordt bepaald door het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd. Momenteel zijn er versies voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1.

Stap 2

Download het installatiebestand en voer het uit. Volg de instructies van de installateur. Selecteer de locatie waar u het programma wilt installeren. Nadat de snelkoppeling naar de toepassing op uw bureaublad is verschenen, start u uw computer opnieuw op. Het programma is klaar voor gebruik.

Stap 3

Start PowerQuest. U ziet een venster waarin u "Uitvoeren in de geavanceerde gebruikersmodus" moet selecteren. Met deze functie kunt u uw harde schijf veel gedetailleerder in 2 delen verdelen. U moet bepalen welke van de secties zullen dienen voor het opslaan van de huidige bestanden (programma's, games, applicaties, enz.), en welke voor de systeembestanden.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Master" en vind daar een item genaamd "Create Section". Er verschijnt een venster met veel instellingen voor je. Bepaal het aantal toekomstige harde schijven, de grootte van elk van hen. Om verwarring te voorkomen, is het niet aan te raden om te veel partities te maken. Nadat u alle benodigde criteria hebt ingesteld, klikt u op de knop "Toepassen" of "Start". Direct na het herstarten van uw computer wordt uw harde schijf in 2 delen verdeeld.

Aanbevolen: