Hoe Het Windows XP-register Te Openen

Hoe Het Windows XP-register Te Openen
Hoe Het Windows XP-register Te Openen
Anonim

Het Windows-register is een gecentraliseerde opslagplaats van verschillende instellingen en parameters die nodig zijn voor de werking van zowel het besturingssysteem als geheel als de afzonderlijke toepassingen ervan. In de regel hoeft een gewone gebruiker niet rechtstreeks in het register in te grijpen, omdat het door onzorgvuldig bewerken van de registergegevens gemakkelijk is om elementen van het besturingssysteem of bepaalde applicaties die erin zijn geïnstalleerd uit te schakelen.

Hoe het Windows XP-register te openen
Hoe het Windows XP-register te openen

Als de noodzaak om het Windows XP-register te openen of er handmatig wijzigingen in aan te brengen toch ontstond, wordt hiervoor het standaard regedit-hulpprogramma gebruikt. Om de Register-editor te starten, typt u regedit op de opdrachtregel of in het menu Start - Uitvoeren. Als gevolg hiervan wordt een editorvenster geopend waar de gebruiker de registersleutels kan bekijken en, indien nodig, kan wijzigen, en er een reservekopie van kan maken of het register kan herstellen vanaf een reservekopie.

Het wordt aanbevolen om een reservekopie te maken voordat u het register wijzigt. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de registertak waarin u wijzigingen wilt aanbrengen, selecteert u het contextmenu-item "Exporteren" en slaat u de gegevens op in een bestand. In de toekomst zal dankzij de back-upkopie de oorspronkelijke staat van het register eenvoudig te herstellen zijn.

In sommige gevallen, al in het stadium van het starten van de register-editor, doet zich echter een probleem voor: in plaats van het editorvenster verschijnt een bericht dat het bewerken van het register door de systeembeheerder is verboden. Als u op een computer in een bedrijfsnetwerk werkt en onder toezicht staat van een bedrijfssysteembeheerder, moet u zich tot hem wenden voor hulp (en hoogstwaarschijnlijk is het zijn taak om wijzigingen aan te brengen in het register). Op een thuiscomputer kan een dergelijke situatie echter een teken zijn van virusactiviteit, in welk geval maatregelen moeten worden genomen om de virusdreiging te elimineren.

Voer eerst een grondige virusscan uit met behulp van betrouwbare antivirussoftware. In de regel is het na het detecteren en verwijderen van virussen mogelijk om het Windows XP-register zonder problemen te openen. Als dit niet het geval is, stelt u de toestemming in om het handmatig te bekijken.

Typ hiervoor gpedit op de opdrachtregel of het menu Uitvoeren. Het venster Beveiligingsbeleid-editor wordt geopend. Volg het pad Computerconfiguratie - Windows-configuratie - Beveiligingsinstellingen - Softwarebeperkingsbeleid - Aanvullende regels en stel de toestemming in om het Windows-register te bekijken.

Aanbevolen: