Hoe Het Register Te Bekijken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Te Bekijken?
Hoe Het Register Te Bekijken?

Video: Hoe Het Register Te Bekijken?

Video: Hoe Het Register Te Bekijken?
Video: Waze-account registreren 2024, Mei
Anonim

Het systeemregister is niets meer dan een grote database die een enorme hoeveelheid informatie bevat over de instellingen van het besturingssysteem. Via het register bepaalt het systeem wat er moet worden gestart wanneer de computer opstart of door op een bepaalde snelkoppeling te klikken. Het register van het besturingssysteem wordt gepresenteerd in de vorm van een boomstructuur (map binnen een map). Om met het register te werken, hebben de ontwikkelaars het Regedit-programma gemaakt, waarmee niet alleen alle waarden kunnen worden bekeken, maar ook kunnen worden bewerkt.

Hoe het register te bekijken?
Hoe het register te bekijken?

Noodzakelijk

Regedit-software

instructies:

Stap 1

Om het register te bekijken, moet u een programma gebruiken dat al in de shell van het besturingssysteem is ingebouwd. Om het te starten, moet u het volgende doen:

- klik op het menu "Start";

- klik op "Uitvoeren";

- voer "regedit" in;

- druk op "OK" of Enter.

Stap 2

Het hoofdvenster van het programma verschijnt voor u. Aan de linkerkant van dit venster ziet u 6 mappen - registertakken. Elke tak van het register heeft zijn eigen doel: - HKEY_CLASSES_ROOT - deze tak bevat volledige informatie over de soorten bestanden die in Windows zijn geregistreerd;

- HKEY_CURRENT_USER - deze branch slaat de grafische shell-instellingen van de gebruiker op (desktop, Start-menu, enz.);

- HKEY_LOCAL_MACHINE - deze tak bevat alle informatie over de software die op uw computer is geïnstalleerd.

- HKEY_USER - deze tak bevat alle instellingen van het besturingssysteem voor alle gebruikers.

- HKEY_CURRENT_CONFIG - deze tak bevat informatie over de configuratie van Plug & Play-apparaten.

- HKEY_DYN_DATA - deze tak bevat gegevens over de status van apparaten (deze tak is verborgen).

Stap 3

Om binnen een filiaal te navigeren, gebruikt u de plus-afbeelding naast het filiaal. Bij indrukken wordt de tak volledig uitgevouwen. Om een vertakking uit te vouwen, kunt u dubbelklikken met de linkermuisknop op het geselecteerde element. Gebruik zoeken om snel een specifieke registervermelding te vinden.

Aanbevolen: