Hoe Codecs Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Codecs Uit Te Schakelen
Hoe Codecs Uit Te Schakelen

Video: Hoe Codecs Uit Te Schakelen

Video: Hoe Codecs Uit Te Schakelen
Video: How to Install Video codecs on Ubuntu 2024, Mei
Anonim

Om video's op een computer af te spelen, is één speler niet genoeg. Codecs zijn ook vereist om videobestanden correct af te spelen. Maar er zijn situaties waarin het nodig is om de werking van bepaalde codecs uit te schakelen. In videogames worden bijvoorbeeld sommige videoscreensavers mogelijk niet correct weergegeven. In dergelijke gevallen kunnen er meldingen verschijnen dat een bepaalde codec moet worden verwijderd of uitgeschakeld voor het normaal afspelen van videostreams.

Hoe codecs uit te schakelen
Hoe codecs uit te schakelen

Noodzakelijk

Windows-computer, DXMan-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Om het werk van de codec uit te schakelen, moet u deze uit de actieve processen van het besturingssysteem verwijderen. Druk hiervoor op de toetscombinatie Ctrl + Alt + Del. Als u Windows XP als besturingssysteem gebruikt, wordt Taakbeheer automatisch gestart nadat u op deze toetsen hebt gedrukt. Als uw besturingssysteem Windows 7 is, verschijnt er na het indrukken van deze toetsen een venster met mogelijke acties. Selecteer "Start Taakbeheer".

Stap 2

Selecteer in Apparaatbeheer het tabblad Processen. In het venster dat verschijnt, aan de linkerkant, staat een lijst met de huidige processen van het besturingssysteem. Zoek daarin de naam van de codecs die u wilt uitschakelen en klik met de rechtermuisknop op het proces. Er verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Proces uitschakelen" moet selecteren. Er verschijnt een waarschuwingsvenster. Bevestig in dit venster de afsluiting van het proces door op het commando "Proces beëindigen" te klikken. Daarna wordt het werk van de codec gestopt.

Stap 3

U kunt ook aanvullende programma's gebruiken om codecs te beheren. Download de DXMan-software van internet. Het is volledig gratis en neemt minder dan één megabyte aan ruimte in beslag. Installeer het programma op uw computer en voer het uit. Er verschijnt een venster waarin de processen die alleen aan codecs zijn gekoppeld, worden weergegeven. Het is veel handiger dan via de "Taakbeheer", omdat u niet tussen alle lopende processen van het besturingssysteem naar de codec hoeft te zoeken.

Stap 4

Selecteer de codec die u wilt pauzeren. Klik met de rechtermuisknop op de codecnaam. Er verschijnt een contextmenu. Om informatie over de codec te vinden, selecteert u in dit menu de opdracht Info. Om de geselecteerde codec uit te schakelen, selecteert u de opdracht Verwijderen. Bevestig de actie in het venster dat verschijnt door op "Ja" te klikken. Daarna wordt de codec die u hebt geselecteerd uitgeschakeld.

Aanbevolen: