Hoe PDF-formaat Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe PDF-formaat Te Openen
Hoe PDF-formaat Te Openen

Video: Hoe PDF-formaat Te Openen

Video: Hoe PDF-formaat Te Openen
Video: Hoe een PDF bestand op een iPhone telefoon te openen 2024, Mei
Anonim

Pdf is een populair maar veelzijdig elektronisch documentformaat. Bestanden van dit formaat kunnen niet alleen tekstfragmenten bevatten, maar ook multimedia-objecten. Tegenwoordig wordt pdf veel gebruikt: gescande pagina's van tijdschriften, boeken, enz.

Hoe PDF-formaat te openen
Hoe PDF-formaat te openen

Noodzakelijk

Adobe Reader-software

instructies:

Stap 1

Om een bestand van dit formaat te maken, worden speciale programma's gebruikt die de geladen afbeeldingen, tekstblokken converteren naar één container met de extensie pdf. Er zijn tegenwoordig veel oplossingen op de productmarkt, maar Adobe en zijn product Adobe Reader hebben de leiding.

Stap 2

Om dit product te downloaden, gaat u naar de volgende link https://get.adobe.com/reader/otherversions en vult u de 3 lege vervolgkeuzevelden in: selecteer een besturingssysteem, selecteer een taal en selecteer een versie. Klik vervolgens op de knop Downloaden. Houd er rekening mee dat er voor de Russisch sprekende bevolking geen versies voor Linux-besturingssystemen zijn.

Stap 3

Om de installatie te starten, voert u het bestand uit dat is gekopieerd van de officiële site met de extensie exe. Volg de aanwijzingen van de installatiewizard: geef de map op waar de programmabestanden moeten worden geplaatst en klik op de knop "Installeren". Na installatie kan dit programma worden gestart vanaf het bureaublad door te dubbelklikken op het programmapictogram, of het bestand zelf openen, het zou het programma zelf automatisch moeten starten.

Stap 4

Wanneer u het programma voor de eerste keer start, verschijnt er een venster met de tekst van de licentieovereenkomst voor u, klik op de knop "Accepteren" als u ermee instemt het te gebruiken - aangezien u het voor deze doeleinden hebt geïnstalleerd.

Stap 5

Het is vermeldenswaard dat de programma-elementen zijn ingebed in de browser - nu kunt u eenvoudig pdf-bestanden bekijken. Bij het downloaden van bestanden van internet zou het item "Openen met Adobe Reader" in het browservenster met downloadopties moeten verschijnen.

Stap 6

Elektronische documenten van dit formaat kunnen bestaan uit gescande foto's of herkende pagina's. Bij het bekijken van een document dat uit afbeeldingen bestaat, wordt het onmogelijk om de tekst van het document te selecteren, wat niet gezegd kan worden over de herkende versie. Om een tekstfragment te selecteren, gebruikt u het gereedschap "Type", klikt u met de rechtermuisknop op de selectie en klikt u op de knop "Kopiëren".

Aanbevolen: