Hoe Een Pdf-bestand Te Openen In

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pdf-bestand Te Openen In
Hoe Een Pdf-bestand Te Openen In

Video: Hoe Een Pdf-bestand Te Openen In

Video: Hoe Een Pdf-bestand Te Openen In
Video: Een pdf-bestand invullen en digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Het pdf-formaat is in 1991 ontwikkeld door Adobe Systems. Meestal bevatten bestanden met deze extensie gescande boeken, tijdschriften en verschillende tekstinstructies. Sinds december 2008 is dit bestandstype een open standaard geworden en algemeen aanvaard. Behoudt afbeeldingen, lettertypen en de structuur van het document op elk platform, inclusief Windows, UNIX en Mac. Om met pdf-documenten te werken, moet u een van de speciale programma's installeren.

Adobe-toepassing speciaal ontworpen voor het werken met pdf-indeling
Adobe-toepassing speciaal ontworpen voor het werken met pdf-indeling

Adobe Reader - de officiële pdf-viewer

De applicatie is gemaakt door de ontwikkelaar van het pdf-formaat. Het is daarom niet verwonderlijk dat de functionaliteit van Adobe Reader alle bestaande tegenhangers van externe fabrikanten aanzienlijk overtreft.

Belangrijkste voordelen:

• handig systeem voor documentschaal - het is mogelijk om de pagina op volledig scherm te openen en om de schaal horizontaal en verticaal te verankeren;

• een krachtig zoeksysteem waarmee u niet alleen tekst kunt vinden in het geopende document, maar ook in alle pdf-bestanden in de opgegeven map;

• spellingcheck;

• aanpassing van de applicatie voor gebruikers met een handicap - automatisch scrollen van het document, bediening van één toetsenbord zonder de muis te gebruiken, het document hardop voorlezen.

Gebreken:

• groot formaat van de distributiekit;

• neemt veel ruimte in beslag in RAM;

• werkt langzamer dan sommige concurrerende programma's.

De nieuwste versie van Adobe Reader is beschikbaar op https://www.adobe.com/en/products/reader.html. Daar vindt u ook een gedetailleerde beschrijving van het programma en een link naar trainingsbronnen.

Programma's van derden

De thuisgebruiker heeft zelden alle vele functies van een officiële Adobe-toepassing nodig. Software van derden kan een goed alternatief zijn.

Foxit Reader

Het programma is niet overladen met extra functies, maar het heeft alles wat je nodig hebt voor het comfortabel bekijken van documenten. Het heeft een kleine distributiekit, vereist geen installatie en heeft een hoge werksnelheid.

Foxit Reader ondersteunt drie zoomopties: 100%, aanpassen aan paginabreedte en uitlijnen op vensterranden. Het is mogelijk om opmerkingen toe te voegen, op te slaan en af te drukken. Er wordt gebruik gemaakt van het ingebouwde documentzoeksysteem.

Het belangrijkste nadeel van het hulpprogramma is niet altijd een correcte beeldverwerking. Evenals het watermerken van de bijgevoegde notities en het toevoegen van advertenties bij het gebruik van sommige functies in de gratis versie.

U kunt het programma downloaden op de website van de ontwikkelaar op https://www.foxitsoftware.com. De applicatie is compatibel met elke versie van Windows en heeft een Russische interface.

STDU-kijker

Gratis hulpprogramma voor het bekijken van documenten, dat verschillende programma's kan vervangen. Het belangrijkste kenmerk van STDU Viewer is ondersteuning voor meerdere bestandsindelingen: PDF, DjVu, TXT, TCR, Comic Book Archive, EMF, BMP, TIFF, PNG, GIF, JPEG, PSD.

De applicatie heeft de mogelijkheid om helderheid, contrast en gamma aan te passen voor comfortabel werken met bestanden. En daarnaast is er een functie om de kijkresolutie van de weergegeven pagina te wijzigen.

STDU Viewer biedt veel schaalopties: de pagina weergeven op volledig scherm, schalen naar selectie of scherm en schalen naar breedte. De functie van het wijzigen van de weergaveresolutie van een enkele pagina is geïmplementeerd.

Het hulpprogramma kan worden gedownload op: https://www.stduviewer.ru/download.html. Op de site van de ontwikkelaar staan ook artikelen over het instellen van de applicatie.

Sumatra PDF

Een zeer compacte en snelle bestandsviewer. Het heeft een eenvoudige interface die zelfs een onervaren gebruiker kan begrijpen. Er worden handige sneltoetsen gebruikt om door het document te navigeren.

De Sumatra PDF-distributie kan worden gedownload van https://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/download-free-pdf-viewer-en.html. Een kenmerk van het programma is dat Sumatra PDF geen bestanden blokkeert. Documenten die in deze applicatie zijn geopend, kunnen gelijktijdig in andere programma's worden bewerkt.

Hoe een pdf te openen met een internetbrowser

Moderne versies van browsers zoals Firefox of Google Chrome hebben een ingebouwde pdf-viewer. Het is standaard ingeschakeld en stelt u in staat om documenten te bekijken die op het netwerk zijn gevonden. In dit geval kunt u pagina's omslaan en schalen, het gewenste stuk tekst kopiëren of een document naar uw computer downloaden en het ook verzenden om af te drukken. Daarnaast zijn er plug-ins ontwikkeld om de functionaliteit van de ingebouwde viewer uit te breiden.

Bovendien zijn er veel online services op internet waarmee u niet alleen bestanden met de pdf-extensie kunt bekijken, maar ook verschillende bewerkingen kunt uitvoeren - bewerken, metagegevens verwijderen, beschermen, converteren. Een van de meest functionele is FoxyUtils. Naast de standaardbewerkingen voor het bewerken en converteren van pdf, ondersteunt de service de functies van het samenvoegen en splitsen van documenten, evenals het ontgrendelen en instellen van beveiliging. Helaas zijn er, net als bij andere vergelijkbare bronnen, een aantal beperkingen. De dienst werkt met bestanden die niet groter zijn dan 50 megabyte. U kunt het resultaat binnen een uur downloaden.

Aanbevolen: