Hoe Voorkom Je Verwijdering?

Inhoudsopgave:

Hoe Voorkom Je Verwijdering?
Hoe Voorkom Je Verwijdering?

Video: Hoe Voorkom Je Verwijdering?

Video: Hoe Voorkom Je Verwijdering?
Video: Hoe voorkom je zweetplekken? | 4 tips om zweetplekken te stoppen! 2024, April
Anonim

Bij het aansluiten van meerdere computers op een netwerk, om toegang te krijgen tot sommige mappen, is het noodzakelijk om de juiste wijzigingen aan te brengen in de instellingen van deze mappen. Door mappen en bestanden te delen, kunt u elke actie uitvoeren die tot ongewenste gevolgen kan leiden, zoals het verwijderen van de gewenste bestanden. Om bestanden te blokkeren, moet u het verwijderen ervan verbieden, en de optie om bestanden te bewerken moet actief blijven.

Hoe voorkom je verwijdering?
Hoe voorkom je verwijdering?

Noodzakelijk

Instellingen voor delen bewerken

instructies:

Stap 1

Om een gedeelde map aan te maken, selecteert u de gewenste map in Verkenner, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Delen en beveiliging" in het contextmenu. Vink in het geopende venster het vakje aan naast het item 'Deze map delen' en vink vervolgens het item 'Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe' aan. Nadat u op de knop "Toepassen" hebt geklikt, verschijnt een venster op het scherm waarin het proces van het wijzigen van het kenmerk van de bestanden in de geselecteerde map wordt weergegeven.

Stap 2

Een gedeelde toegang tot de map gemaakt, nu werd het mogelijk om elk bestand van de geselecteerde map te bewerken. Om het verwijderen van een bestand uit een gedeelde map te verbieden, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beveiliging". Selecteer de gebruikersnaam waarmee u bent ingelogd, klik op de knop "Geavanceerd".

Stap 3

Klik in het geopende venster op het tabblad "Machtigingen" op de knop "Wijzigen". Vink in het nieuwe venster "Mapmachtiging item" de vakjes aan naast "Verwijder submappen en bestanden" en "Verwijderen". Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 4

Klik op het tabblad Machtigingen op de knop Toepassen. U ziet een venster met een waarschuwing over het wijzigen van de elementen van het verbod, klik op de knop "Ja". Druk vervolgens 2 keer op de knop "OK".

Stap 5

Open de gedeelde map en probeer een bestand te verwijderen. Na een korte wachttijd verschijnt er een venster waarin u wordt geïnformeerd over een fout bij het verwijderen van het bestand.

Aanbevolen: