Correcte Verwijdering Van Programma's In Windows

Inhoudsopgave:

Correcte Verwijdering Van Programma's In Windows
Correcte Verwijdering Van Programma's In Windows

Video: Correcte Verwijdering Van Programma's In Windows

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 10 verwijderen vanuit Windows 11 2023, Februari
Anonim

Het verwijderen van programma's moet correct gebeuren, anders kan het systeem op uw computer onbruikbaar worden. Correcte verwijdering zal ruimte vrijmaken en het besturingssysteem behouden.

Correcte verwijdering van programma's in Windows
Correcte verwijdering van programma's in Windows

Standaard gereedschap

Er zijn speciale hulpprogramma's nodig om programma's te verwijderen. Als u eenvoudigweg de snelkoppeling of map met het programma verwijdert, zal dit ertoe leiden dat het besturingssysteem veel mappen en bestanden van dit programma zal hebben, waardoor het verstopt raakt. Als u besluit om zelfstandig alle gegevensbestanden van een specifiek programma te zoeken en te verwijderen, verwijdert u misschien per ongeluk het systeembestand dat nodig is om Windows te laten werken en moet u het hele systeem herstellen of opnieuw installeren.

Gebruik het ingebouwde Windows-hulpprogramma. Open het menu Start of druk op Win + X en selecteer Configuratiescherm (u kunt hetzelfde doen door op Win + R te drukken). Ga vervolgens naar het menu "Programma's" en "Programma's verwijderen". In het geopende venster ziet u een lijst met geïnstalleerde programma's. Selecteer degene die je nodig hebt en klik in het paneel bovenaan het venster op "Verwijderen / wijzigen". Bevestig uw beslissing in het dialoogvenster dat verschijnt en verwijder het programma. Deze actie zal leiden tot zowel het verwijderen van de programmagegevens als het verwijderen van snelkoppelingen en mappen. Soms wordt u tijdens deze procedure gevraagd naar het opslaan van applicatiegegevens (cookies, geschiedenis, wachtwoorden, opslaan). Als u de applicatie permanent wilt verwijderen en nooit meer wilt gebruiken, kunt u ook alle gegevens verwijderen. Als u slechts tijdelijk ruimte op uw harde schijf wilt vrijmaken, verwijder dan de applicatiegegevens niet. Als je het spel bijvoorbeeld opnieuw installeert, worden de geslaagde niveaus opgeslagen en als je de browser opnieuw installeert, worden de geschiedenis en wachtwoorden opgeslagen.

Naast het ingebouwde Windows-hulpprogramma hebben veel programma's hun eigen verwijderingshulpmiddelen. U vindt ze in het startmenu of in de lijst met geïnstalleerde Windows-programma's. Na het starten volgt de standaard bevestigingsprocedure en wordt het programma verwijderd.

In de betegelde interface van Windows 8 kunt u de lijst met programma's openen en door met de rechtermuisknop op een specifiek pictogram te klikken, ziet u het item "Een programma verwijderen" in het onderstaande menu. Metro-applicaties worden op deze manier direct verwijderd en de rest roept het reeds beschreven hulpprogramma aan.

Programma's van derden

Als je nog steeds niet tevreden bent met de standaardfuncties, probeer dan programma's van derden, zoals Reg Cleaner. Met dergelijke hulpprogramma's kunt u onnodige software verwijderen, het Windows-register opschonen en bewerken, tijdelijke bestanden, duplicaten, enz. U moet dergelijke oplossingen heel voorzichtig gebruiken, omdat u per ongeluk belangrijke gegevens kunt verwijderen of het systeem kunt breken.

Populair per onderwerp