Hoe Een Bestand Te Beschermen Tegen Verwijdering

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Te Beschermen Tegen Verwijdering
Hoe Een Bestand Te Beschermen Tegen Verwijdering

Video: Hoe Een Bestand Te Beschermen Tegen Verwijdering

Video: Hoe Een Bestand Te Beschermen Tegen Verwijdering
Video: Ransomware verwijderen en bestanden 100% ontsleutelen [ALLES IN EEN] 2024, Mei
Anonim

Als meerdere gebruikers op dezelfde computer werken, is er vaak een probleem met het beschermen van bestanden tegen onbedoeld of opzettelijk verwijderen. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

FolderGuardPro gebruiken om bestanden te beschermen tegen verwijdering
FolderGuardPro gebruiken om bestanden te beschermen tegen verwijdering

Noodzakelijk

FolderGuardPro

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste manier is om regelmatig een reservekopie van de bestanden op een extern medium op te slaan, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Om te voorkomen dat bestanden per ongeluk worden verwijderd, volstaat het om het kenmerk "Alleen-lezen" erop in te stellen. Om dit te doen, klikt u met de linkerknop op de map met de bestanden en vinkt u in het contextmenu dat wordt geopend het vakje aan naast het opschrift "Alleen lezen". Klik op OK en markeer in het geopende venster het item 'Toepassen op alle bijgevoegde bestanden en mappen'. Als u daarna per ongeluk een map probeert te verwijderen, toont het systeem een venster waarin u wordt gevraagd om het verwijderen van elk bestand uit deze map te bevestigen.

Stap 2

Als u bang bent dat uw bestanden opzettelijk worden verwijderd, kunt u het programma FolderGuardPro gebruiken. Na het installeren van het programma start een snelle installatiewizard, waarin u wordt gevraagd om de naam van het bestand in te voeren voor het opslaan van beveiligingsinformatie, nadat u de naam in het volgende venster hebt ingevoerd, geeft u de locatie op van de map waarvan u de inhoud wilt beschermen. Stel in het volgende venster een wachtwoord in voor toegang tot deze map. Bevestig vervolgens de activering van de beveiliging door het juiste item in het dialoogvenster aan te vinken. Als u wilt dat de mapbeveiliging elke keer dat het besturingssysteem wordt gestart wordt geactiveerd, selecteert u het item in het nieuwe venster met de tekst "Beveiliging automatisch inschakelen wanneer Windows opstart". Druk daarna op de knop "Voltooien" en zie de beveiligde map in het programmavenster, dat nu is gemarkeerd met een rode cirkel.

Stap 3

Op een vergelijkbare manier kunnen we toegangsrechten instellen voor alle mappen op de computer, terwijl we ze volledig onzichtbaar maken voor andere gebruikers, alleen-lezen, zonder de mogelijkheid om hun inhoud te wijzigen of te verwijderen, en een wachtwoord instellen voor elk van hen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de map en selecteer de gewenste actie in het contextmenu.

Aanbevolen: