Hoe Een Map Te Beveiligen Tegen Verwijdering

Inhoudsopgave:

Hoe Een Map Te Beveiligen Tegen Verwijdering
Hoe Een Map Te Beveiligen Tegen Verwijdering

Video: Hoe Een Map Te Beveiligen Tegen Verwijdering

Video: Hoe Een Map Te Beveiligen Tegen Verwijdering
Video: beveiligde map 2024, April
Anonim

Elke computer- of laptopgebruiker moet vroeg of laat zijn bestanden en mappen beschermen tegen verwijdering. Het Windows-besturingssysteem biedt alle mogelijkheden voor het instellen van rechten voor verschillende gebruikers en u kunt zelf het toegangsniveau tot uw mappen instellen. Er is echter een klein nadeel: het beperken van rechten is effectief als u aanmeldingen onder verschillende gebruikers hebt geconfigureerd.

Hoe een map te beveiligen tegen verwijdering
Hoe een map te beveiligen tegen verwijdering

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen welke bestanden moeten worden beschermd. Zoek uw map via "Mijn Computer" of "Verkenner". Klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Ga in het venster Eigenschappen naar het tabblad Beveiliging en klik vervolgens op de knop Bewerken. Selecteer in het venster dat verschijnt de naam van de gebruiker wiens toegangsrechten tot de map die u wilt configureren. U kunt kiezen uit verschillende accounts die op uw computer beschikbaar zijn. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat u op elk moment de rechten op de map kunt wijzigen of verwijderen.

Stap 3

Bekijk de rechten en selecteer de rechten die u wilt weigeren. Als u het vakje naast "Volledige toegang" in de kolom "Weigeren" aanvinkt, kan de geselecteerde gebruiker niet alleen de map verwijderen, maar ook alles erin wijzigen of een bestand schrijven. Om verwijdering te verbieden, moet u het item "Wijzigen" markeren.

Stap 4

Sla de instellingen op door op de knop "Toepassen" te klikken. Herhaal indien nodig de procedure voor andere gebruikers, zodat niemand anders dan u uw gegevens kan verwijderen. Deze beveiligingsmethode is het meest optimaal en eenvoudig voor gebruikers, omdat er geen extra software voor nodig is. En je hebt ook geen speciale computerkennis nodig.

Stap 5

Alle benodigde instellingen voor toegangsrechten zijn gemaakt. Ze definiëren volledig wat een bepaalde gebruiker wel of niet kan doen. U kunt dit allemaal zelf configureren met behulp van de standaard tools van het Windows-besturingssysteem. Houd er echter rekening mee dat deze beperkingen alleen van toepassing zijn binnen uw besturingssysteem. Probeer in het algemeen geen onbevoegden toegang te geven tot uw computer of belangrijke gegevens op kleine draagbare media op te slaan.

Aanbevolen: