Een Geïnstalleerd Programma Opslaan

Inhoudsopgave:

Een Geïnstalleerd Programma Opslaan
Een Geïnstalleerd Programma Opslaan

Video: Een Geïnstalleerd Programma Opslaan

Video: Een Geïnstalleerd Programma Opslaan
Video: Een programma downloaden en installeren 2024, Mei
Anonim

Om met bestanden van een bepaald formaat te kunnen werken, moet op de computer een programma geïnstalleerd zijn dat dit formaat herkent. Om het spel te starten, moet de computer weten waar hij de benodigde informatie moet lezen. In de meeste gevallen moeten toepassingen op een lokale schijf worden geïnstalleerd.

Een geïnstalleerd programma opslaan
Een geïnstalleerd programma opslaan

instructies:

Stap 1

Tijdens de installatie worden alle bestanden die nodig zijn om het programma te laten werken "opgenomen" op de harde schijf van de computer, dus het is niet nodig om het geïnstalleerde programma op een andere manier op te slaan.

Stap 2

Als u installeert vanaf verwisselbare media, plaatst u deze in een schijflezer (cd-rom of dvd-rom). Als het apparaat schijven automatisch leest, wacht dan tot de autorun. Als dat niet het geval is, opent u de schijf en voert u deze zelf uit. Als het autorun-bestand ontbreekt, selecteert u het bestand met de naam setup of install - dit zijn bestanden met de extensie.exe.

Stap 3

Als u het installatiebestand op uw harde schijf hebt opgeslagen (bijvoorbeeld gedownload van internet) of op een flashkaart (wat niet van fundamenteel belang is), voert u het installatiebestand uit door erop te klikken met de linkermuisknop. Wacht tot het venster van de installatiewizard wordt geopend.

Stap 4

Volg de installatie-instructies: selecteer een map op de lokale schijf waar de bestanden die nodig zijn voor de juiste werking van het programma worden opgeslagen, bevestig de installatie. Wacht tot alle bestanden zijn uitgepakt naar de map die u hebt opgegeven. Start uw computer indien nodig opnieuw op.

Stap 5

In sommige gevallen kunnen programma's worden geïnstalleerd vanaf virtuele schijven. Dit vereist het gebruik van speciale programma's (Nero, Alcohol, Daemon Tools, enzovoort) om een virtuele schijf te maken en een schijfkopie met het programma erop te koppelen. Verder - het installatieprincipe is vergelijkbaar met dat beschreven.

Stap 6

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, moet u het uitvoeren vanuit de map waarin het is geïnstalleerd. Navigeer naar de gewenste map en klik met de linkermuisknop op het pictogram met de naam van het programma (bijvoorbeeld MilkShape.exe, Photoshop.exe, enzovoort).

Stap 7

Plaats een snelkoppeling naar het opstartbestand op het bureaublad om te voorkomen dat u telkens meerdere mappen opent wanneer u naar een programma zoekt. Om dit te doen, klikt u op het pictogram van het opstartbestand - [bestandsnaam].exe - met de rechtermuisknop, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Verzenden", in het submenu - "Bureaublad (maak een snelkoppeling)".

Aanbevolen: