Hoe De Hoeken Van Een Tafel Af Te Ronden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeken Van Een Tafel Af Te Ronden?
Hoe De Hoeken Van Een Tafel Af Te Ronden?

Video: Hoe De Hoeken Van Een Tafel Af Te Ronden?

Video: Hoe De Hoeken Van Een Tafel Af Te Ronden?
Video: LEERLING WEIGERT KLAS UIT TE GAAN EN GAAT ONDER DE TAFEL ZITTEN 2024, April
Anonim

De ronde hoeken van de tafels zijn puur voor een bepaalde uitstraling en hebben geen praktische betekenis. Maar soms wordt het nodig om ze een meer esthetische uitstraling te geven. Hoe kan dit worden gedaan?

Hoe de hoeken van een tafel af te ronden?
Hoe de hoeken van een tafel af te ronden?

Noodzakelijk

  • - webpagina-editor;
  • - applicatie voor het maken van afbeeldingen.

instructies:

Stap 1

Maak een rechthoekig blok in de webpagina-editor. Onthoud de exacte kleurwaarde van uw tafel en de achtergrondkleur van het gebied waarin deze zich zal bevinden.

Stap 2

Houd er bij het maken van een blok ook rekening mee dat er extra elementen aan de zijkanten en hoeken moeten worden toegevoegd, dus voeg een tabel met drie rijen en drie kolommen toe aan het blok. Maak de lay-out volgens de grootte van de toekomstige hoeken.

Stap 3

Bereid van tevoren de afgeronde hoeken voor die zijn gemaakt in een grafische editor die je hebt. Ze moeten worden gemaakt in de vorm van vierkanten met halve cirkels in de kleur van uw toekomstige webpagina. De rest van het vierkant moet worden geverfd met de hoofdachtergrondkleur of de kleur van het gebied waarop de tafel zich bevindt, d.w.z. ze moeten volledig samenvloeien. Ook de afgeronde hoeken kun je naar eigen wens decoreren met grafische effecten.

Stap 4

Maak volgens hetzelfde principe rechthoeken die langs de omtrek van het blok worden geplaatst. Bereken de grootte op basis van de grootte van de zijde van het vierkant met de getekende hoek en volgens de lengte van de zijde van de tafel waarop deze of gene rechthoek past.

Stap 5

Pas het formaat van de afbeeldingen aan zodat ze in de zijcellen van de tabel passen. Het is het beste om de miniatuurafbeeldingen niet in één keer op te slaan, maar om kopieën met een hogere resolutie te hebben voor het geval u plotseling een bewerking moet uitvoeren voor dezelfde webpagina of om in de toekomst als sjabloon te gebruiken, zodat u geen om dezelfde acties meerdere keren te herhalen. …

Stap 6

"Lijm" rechthoeken op uw tafel en "afgeronde" randen in de hoeken. Verklein ze zodat alles eruitziet als een enkele vorm en maak de tabelvelden onzichtbaar. Het is het beste om het middelste blok van de tabel het grootste te maken, zodat er geen grote afstand is tussen de tekst die erin staat en de randen van het gebied.

Aanbevolen: