Hoe Een Getal In Delphi Af Te Ronden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Getal In Delphi Af Te Ronden
Hoe Een Getal In Delphi Af Te Ronden

Video: Hoe Een Getal In Delphi Af Te Ronden

Video: Hoe Een Getal In Delphi Af Te Ronden
Video: Zo ga je slim om met een erfenis of schenking • Kijker aan Z 2024, Mei
Anonim

De programmeertaal Delphi wordt momenteel veel gebruikt om applicaties te maken voor het Windows-besturingssysteem en niet alleen. Weten hoe getallen in een bepaalde taal moeten worden afgerond, is een essentieel onderdeel van het beheersen ervan.

Hoe een getal in delphi af te ronden
Hoe een getal in delphi af te ronden

Noodzakelijk

naslagwerken over Delphi

instructies:

Stap 1

Rond een getal in Delphi af op het vereiste aantal decimalen met behulp van de volgende functie. Schrijf in dit geval in plaats van x uw fractionele getal, maar in kleine letters, en in plaats van y - het vereiste aantal decimalen

Stap 2

Als u niet vertrouwd bent met de vorige methode, gebruikt u de alternatieve methode om gebroken getallen af te ronden op het vereiste aantal decimalen. Beide methoden kunnen worden toegepast, afhankelijk van uw voorkeur of gegeven omstandigheden

Stap 3

Als u vragen heeft over het gebruik van functies van de programmeertaal Delphi, raadpleeg dan de referentieliteratuur of informatiebronnen op internet. Als je onlangs bent begonnen met programmeren in deze taal, lees dan de literatuur van Neil Rubenking voor beginners, die het duidelijkst en duidelijkst alle aspecten beschrijft die verband houden met de inleiding tot de cursus Delphi leren.

Stap 4

Voor professionele Delphi-programmeurs is het ook niet overbodig om kennis te maken met de inhoud van Javier Pasheks boek "Programmeren in Borland Delphi". Vergeet ook externe informatiebronnen niet: https://delphikingdom.com/, https://delphi.int.ru/, https://expert.delphi.int.ru/, https:// www.delphimaster.ru /, https://torry.net/ enzovoort.

Stap 5

Gebruik bij het kiezen van een compiler voor de Delphi-taal de parameters van de beginsituatie, afhankelijk van de juiste software. Het meest wijdverbreide en handigst te gebruiken programma is Embarcadero Delphi, maar je moet er niet alleen bij stilstaan, er zijn in sommige opzichten ook handigere compilers. Sommige zijn ook speciaal ontwikkeld voor GNU Linux-besturingssystemen, ondanks het feit dat Delphi momenteel voornamelijk Microsoft-platforms ondersteunt. NETTO.

Aanbevolen: