Hoe De Randen In Een Afbeelding Af Te Ronden

Inhoudsopgave:

Hoe De Randen In Een Afbeelding Af Te Ronden
Hoe De Randen In Een Afbeelding Af Te Ronden

Video: Hoe De Randen In Een Afbeelding Af Te Ronden

Video: Hoe De Randen In Een Afbeelding Af Te Ronden
Video: MS Word afbeeldingen randen en stijlen 2024, Mei
Anonim

Het afronden van de randen van een afbeelding wordt vaak gebruikt om decoratieve kaders te maken of om een retro-look te simuleren. Het afronden van de randen zelf is een vrij eenvoudige bewerking die met Photoshop kan worden uitgevoerd.

Hoe de randen in een afbeelding af te ronden
Hoe de randen in een afbeelding af te ronden

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open op een voor u geschikte manier de afbeelding waarin u de hoeken gaat afronden in de Photoshop-editor. Als het programma al draait, kunt u het bestand met de afbeelding met de muis naar het Photoshop-venster slepen. U kunt hetzelfde resultaat bereiken met de sneltoets Ctrl + O of de opdracht Openen in het menu Bestand.

Stap 2

Maak de afbeeldingslaag bewerkbaar. Deze actie kan, net als veel andere acties in Photoshop, op verschillende manieren worden uitgevoerd. Kies de methode die voor jou het handigst is. U kunt een laag bewerkbaar maken door met de rechtermuisknop op deze laag in het lagenpalet te klikken en de optie Laag van achtergrond te kiezen.

U kunt de achtergrondlaag dupliceren met de opdracht Laag dupliceren in het menu Laag. Schakel daarna de zichtbaarheid van de achtergrondlaag uit door op het oogpictogram links van de laag te klikken.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Afgeronde rechthoek in het gereedschapspalet. Het is te vinden in het midden van het palet. Het paneel, dat te zien is onder het hoofdmenu, bevat de instellingen voor deze tool. Voer een waarde in voor de straal van de hoeken in het vak Radius. Hoe groter deze waarde, hoe meer u de hoeken van uw afbeelding zult afronden.

Stap 4

Maak een afgeronde rechthoekige laag. Om dit te doen, plaatst u de cursor op een willekeurig fragment van de geopende afbeelding, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de gemaakte vorm naar beneden en naar links.

Stap 5

Als de vorm van de hoeken niet bij u past, maakt u de laatste actie ongedaan door op de vorige actie in het palet Historie te klikken of door op de sneltoetsen Ctrl + Z te drukken. Verklein of vergroot de afrondingsstraal en teken de afgeronde rechthoek opnieuw.

Stap 6

Wijzig de grootte van de rechthoek met de opdracht Vrije transformatie in het menu Bewerken. Houd er rekening mee dat nadat de hoeken zijn afgerond, alleen wat door de vorm wordt bedekt, van uw afbeelding overblijft.

Stap 7

Selecteer het laagmasker met de vorm die je zojuist hebt getekend in het lagenpalet. Het masker is de rechthoek rechts van de miniatuur van de laag. Sleep met de muis het masker naar de afbeeldingslaag waar je de hoeken zou gaan afronden.

Stap 8

Verwijder de laag die eerder de afgeronde rechthoek had. Nu is het gelijkmatig gevuld met de voorgrondkleur en heb je het niet meer nodig.

Stap 9

De foto met de afgeronde hoeken is klaar. Als u de afgeronde hoeken transparant wilt houden, kiest u de opdracht Opslaan als in het menu Bestand en slaat u de resulterende afbeelding op in png-indeling.

Stap 10

Als u een soort effen achtergrond in de hoeken wilt plaatsen, klikt u op de knop Een nieuwe laag maken, die zich onder het lagenpalet bevindt. Vul de gemaakte laag met een willekeurige kleur met behulp van de Paint Bucket Tool ("Vullen") en verplaats deze laag onder de laag met de afbeelding met de muis.

Stap 11

Sla de afbeelding op met de opdracht Opslaan als in jpg-formaat.

Aanbevolen: