Hoe De Hoeken Van Een Foto Bij Te Snijden

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeken Van Een Foto Bij Te Snijden
Hoe De Hoeken Van Een Foto Bij Te Snijden

Video: Hoe De Hoeken Van Een Foto Bij Te Snijden

Video: Hoe De Hoeken Van Een Foto Bij Te Snijden
Video: Hoe het beste foto's uit te snijden (Lightroom Classic) 2024, April
Anonim

Vreemd genoeg zijn instructies voor het maken van een foto ovaal of met afgeronde randen veel gemakkelijker te vinden op internet dan een beschrijving van bijsnijden met een rechte snede van de hoeken. Zo'n operatie vereist meer stappen, hoewel ze allemaal vrij eenvoudig zijn. Het kan bijvoorbeeld worden geïmplementeerd met de grafische editor Adobe Photoshop.

Hoe de hoeken van een foto bij te snijden
Hoe de hoeken van een foto bij te snijden

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de foto die u wilt bijsnijden in een foto-editor. Dit kan op verschillende manieren, maar de gemakkelijkste manier is om het bestand met de muis naar het programmavenster te slepen.

Stap 2

Maak in het lagenpaneel een kopie van de enige - achtergrond - afbeeldingslaag. Als u dit paneel niet ziet in de editor-interface, schakelt u het in met de F7-toets. Klik op de laaglijn in het paneel en druk op de toetscombinatie Ctrl + J. Daarna zullen er twee lagen zijn. Schakel de zichtbaarheid van de achtergrond uit - klik op het pictogram met de afbeelding van een oog op deze lijn. Deze laag kan van pas komen - je kunt er nog een kopie van maken als dat nodig is.

Stap 3

Schakel het gereedschap "Rechthoekig selectiekader" in - druk op de M-toets (Russische "b"). Selecteer vervolgens een vierkant in het midden van de foto van een zodanig formaat dat de lengte van de zijkant niet minder is dan de lengte van de hoeksnede die u nodig hebt. Om het gebied precies vierkant en niet rechthoekig te maken, verplaatst u de cursor naar de linkerbovenhoek van het geselecteerde gebied en drukt u op de Shift-toets. Houd de linkermuisknop ingedrukt en verplaats de cursor naar de rechterbenedenhoek van het vierkant. Laat vervolgens beide knoppen los.

Stap 4

Draai de selectie 45°. Open hiervoor eerst de sectie "Selectie" in het menu en selecteer daarin "Selectie transformeren". Langs de onder- of bovenrand van het editorvenster bevindt zich het paneel "Opties". Zoek er een venster op voor het invoeren van de rotatiehoek in graden - wanneer u de muisaanwijzer erover beweegt, verschijnt de tooltip "Rotatiehoek". Voer het getal 45 in het venster in.

Stap 5

Verplaats het geroteerde vierkant met de muis naar de rechterbovenhoek, waarbij de hoek die u wilt knippen geselecteerd blijft in de foto. Druk op de Delete-toets en één hoek kan als verwerkt worden beschouwd. Gebruik een ander selectiegereedschap, de toverstaf, om de bijgesneden delen van de resterende hoeken precies hetzelfde te maken. Zet hem aan door op de W-toets te drukken en klik met de linkermuisknop op het uitgesneden driehoekje. De selectie van het vierkante gebied verdwijnt en blijft driehoekig.

Stap 6

Spiegel de driehoekige selectie en knip de rechterbovenhoek van de foto uit. Selecteer hiervoor opnieuw het item "Selectie transformeren" in de sectie "Selectie", open vervolgens de sectie "Bewerken" en selecteer in de subsectie "Transformeren" de opdracht "Horizontaal spiegelen". Verplaats de geroteerde driehoekige selectie naar de linkerbovenhoek van de afbeelding en druk eerst op Enter en vervolgens op Delete. Nu worden er twee hoeken afgesneden.

Stap 7

Druk op de Shift-toets en klik op de eerder geknipte rechterhoek - hierdoor worden de twee bovenste driehoeken tegelijk geselecteerd. Spiegel beide verticaal - herhaal de bewerking van de vorige stap, maar selecteer in de subsectie Transformeren de opdracht Verticaal spiegelen. Verplaats vervolgens beide geselecteerde gebieden naar de onderrand en druk op de Delete-toets om beide onderste hoeken weg te knippen.

Stap 8

Sla de bewerkte foto op door het bijbehorende dialoogvenster op te roepen met de opdracht "Opslaan als" in het gedeelte "Bestand" in het menu van de editor.

Aanbevolen: