Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Uitschakelen
Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Uitschakelen

Video: Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Uitschakelen

Video: Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Uitschakelen
Video: Sound and Audio device enabling and disabling 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om de geïntegreerde geluidskaart uit te schakelen ontstaat wanneer een extra audioapparaat in de systeemeenheid van de computer wordt geïnstalleerd. Om deze procedure te voltooien, hebt u geen speciale vaardigheden nodig, het is voldoende om beheerdersrechten te hebben.

Hoe u uw geluidskaart kunt uitschakelen
Hoe u uw geluidskaart kunt uitschakelen

instructies:

Stap 1

Zet na het installeren van de nieuwe geluidskaart de computer aan en log in met een account met beheerdersrechten. U kunt de geïntegreerde kaart niet loskoppelen van het beperkte gebruikersprofiel.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", in het contextmenu dat wordt geopend, selecteert u de opdracht "Eigenschappen". Ga in het nieuwe dialoogvenster naar het gedeelte "Apparaatbeheer".

Stap 3

Als het pictogram Deze computer niet op het bureaublad staat, opent u het menu Start, gaat u naar de applet Configuratiescherm en opent u het gedeelte Apparaatbeheer.

Stap 4

Vouw Geluids-, video- en gamecontrollers uit en klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor de juiste geluidskaart die u wilt uitschakelen.

Stap 5

Selecteer in het contextmenu dat tegelijkertijd verschijnt het commando "Uitschakelen" of "Verwijderen". In het laatste geval wordt de verwijderingsprocedure voor het stuurprogramma uitgevoerd. Deze actie is omkeerbaar. Als u het apparaat opnieuw moet inschakelen, volstaat het om de huidige versie van het stuurprogramma te installeren.

Stap 6

Als het systeem reageert met een fout op een van de bovenstaande acties, selecteert u Eigenschappen in hetzelfde menu en klikt u vervolgens op Uitschakelen op het tabblad Stuurprogramma van het systeemdialoogvenster van het audioapparaat. Een andere optie is om de driver voor het bord volledig te verwijderen door op de bijbehorende knop te klikken.

Stap 7

Na het voltooien van de deactivering of verwijdering van het stuurprogramma van de geïntegreerde kaart, controleert u op de aanwezigheid van vergelijkbare systeembestanden voor het nieuw geïnstalleerde apparaat. Om dit te doen, kunt u de opdracht Update gebruiken op het tabblad Driver van het dialoogvenster voor de nieuwe geluidskaart.

Aanbevolen: