Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Controleren
Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Controleren
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

Als u thuiskomt, de computer aanzet, zult u op een dag merken dat het geluid van uw favoriete nummer niet uit de luidsprekers komt. Om de reden voor het gebrek aan geluid te vinden, moet u uw geluidskaart testen op functionaliteit. Deze controle omvat het testen van niet alleen de geluidskaart, maar ook de luidsprekers, evenals alle verbindingsdraden. Hoe u dit allemaal doet, lees verder.

Hoe u uw geluidskaart kunt controleren
Hoe u uw geluidskaart kunt controleren

Het is nodig

Het controleren van de systeeminstellingen van de geluidskaart, het controleren van de aansluiting van de aansluitdraden

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u letten op de betrouwbaarheid van de aansluiting van alle draden. Er kunnen meerdere van dergelijke aansluitingen zijn, afhankelijk van de geluidsapparatuur. De hoofddraad waardoor het audiosignaal wordt verzonden, is de draad van de geluidskaart naar de luidsprekers. Ook kunnen de verbindingsdraden van de luidsprekers zelf defect zijn. Het hoofdsignaal gaat naar één luidspreker (hoofd), en van de hoofdluidspreker gaat het signaal naar de tweede luidspreker. Om te controleren of de draden goed zijn aangesloten, sluit u een apparaat dat geluid produceert op de luidsprekers aan. Bijvoorbeeld een mp3-speler of een mobiele telefoon. De speler heeft dezelfde aansluiting als de geluidskaart. De aanwezigheid van geluid tijdens het luisteren naar de speler geeft de prestatie van de luidsprekers aan.

Stap 2

Om de prestaties van de geluidskaart te controleren, start u na het laden van het besturingssysteem de applet "Eigenschappen: geluiden en audioapparaten". Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Selecteer in het geopende venster het item "Geluiden en audioapparaten". Schakel in deze applet het selectievakje "Geluid dempen" uit, indien aanwezig, en verhoog ook het volume van de mixer tot het maximum (sleep de cursor naar de uiterst rechtse positie).

Stap 3

De prestaties van de geluidskaart kunnen worden gestart door de eigenschappen van de kaart in te stellen. Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Selecteer in het geopende venster het item met de naam van uw geluidskaart, voor Realtek-kaarten heet dit "Realtek HD Audio Configuration". Selecteer in het geopende venster het tabblad waarop u het testsignaal kunt beluisteren. Het geluid komt afwisselend uit de linkerluidspreker en vervolgens uit de rechterluidspreker. Als er geen geluid is, moet u nadenken over het repareren of vervangen van uw geluidskaart.

Aanbevolen: