Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Bijwerken
Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Bijwerken

Video: Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Bijwerken

Video: Hoe U Uw Geluidskaart Kunt Bijwerken
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd raakt computersoftware verouderd, zowel fysiek als mentaal. En elke maand (of vaker) brengt de hardwarefabrikant software-updates uit voor hun producten.

Hoe u uw geluidskaart kunt bijwerken
Hoe u uw geluidskaart kunt bijwerken

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het stuurprogramma voor de geluidskaart van uw computer bij te werken, is door het besturingssysteem de update automatisch op internet te laten vinden, deze te downloaden en vervolgens bij te werken. Roep hiervoor de eigenschappen van "Mijn Computer" op. Zoek aan de linkerkant van het venster de knop "Apparaatbeheer" en klik erop.

Stap 2

Zoek het tabblad "Besturing voor geluid, video en games", klik op de pijl naast het item. Zoek de naam van uw geluidskaart (bijv. Realtek), klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Stuurprogramma's bijwerken. Volg daarna de aanwijzingen van de updater.

Stap 3

Als u precies weet welke versie van het stuurprogramma u nodig heeft, of automatische updates niet vertrouwt, dan moet u het stuurprogramma zelf zoeken en downloaden. Hiervoor moet je de naam van je geluidskaart weten (deze staat aangegeven in "Apparaatbeheer" of in de handleiding van je computer). Ga naar de website van de fabrikant van de geluidskaart en download de nieuwe versie van de driver (meestal staat de downloadlink op een prominente plaats). Voer het uitvoerbare bestand uit.

Stap 4

Geef tijdens het installatieproces op wat u met het oude stuurprogramma moet doen - verwijderen of bijwerken. Als u het stuurprogramma gaat verwijderen (de beste optie), moet u eerst uw computer opnieuw opstarten en vervolgens de nieuwe opnieuw installeren. In ieder geval moet u na het installeren van het stuurprogramma uw computer opnieuw opstarten.

Stap 5

Na het bijwerken van het stuurprogramma kan de geluidskwaliteit verbeteren, maar slechts in geringe mate. Als u meerdere keren het beste wilt laten klinken, moet u de geluidskaart volledig vervangen door een van betere kwaliteit. Maar voordat je de geluidskaart vervangt, demonteer je de computereenheid, kijk je via welke connector de geluidskaart op het moederbord is aangesloten en via welke connector er stroom op wordt geleverd. Dit alles is nodig om een geluidskaart te kopen die compatibel is met uw moederbord.

Aanbevolen: