Virtueel Geheugen Inschakelen

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Inschakelen
Virtueel Geheugen Inschakelen

Video: Virtueel Geheugen Inschakelen

Video: Virtueel Geheugen Inschakelen
Video: Virtueel geheugen (PAGEFILE.SYS) uitschakelen Windows 10 2024, Mei
Anonim

Virtueel geheugen is geheugen dat is toegewezen vanaf externe opslagapparaten om de prestaties van verschillende toepassingen te verbeteren. Voor het grootste deel geeft het systeem zoveel virtueel geheugen uit als gewoonlijk genoeg is voor de behoeften van de gebruiker. Maar virtueel geheugen kan worden uitgeschakeld. Nu zullen we analyseren hoe u het kunt inschakelen en configureren om aan uw behoeften te voldoen.

Virtueel geheugen inschakelen
Virtueel geheugen inschakelen

instructies:

Stap 1

Open de eigenschappen van "Deze computer" door op de knop "Start" te klikken, vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer vervolgens "Eigenschappen". Het systeemeigenschappenvenster wordt geopend Klik op het tabblad "Geavanceerd" in het eigenschappenvenster. Het menu met geavanceerde systeeminstellingen verschijnt. Zoek daarin het tabblad "Prestaties". Klik vervolgens op de knop "Opties". U ziet een venster voor het aanpassen van de snelheid van uw computer. Ga in dit venster naar het tabblad "Geavanceerd", waar u het submenu "Virtueel geheugen" vindt. Klik ten slotte op de knop "Wijzigen". Er wordt een nieuw configuratievenster geopend.

Stap 2

Nu begint het plezier, namelijk het inschakelen en configureren van het wisselbestand.

U zou een venster moeten zien met al uw opslagapparaten (harde schijven, flashstations). Selecteer de schijf waarvan het geheugen voor virtueel geheugen zal worden genomen. Het is beter om degene met het grootste volume te kiezen. Verderop in het tabblad "Bestandsgrootte wisselen" ziet u drie items die u kunt instellen:

- speciale grootte - u stelt zelf de grootte van het virtuele geheugen in;

- grootte naar keuze van het systeem - de geheugenselectie is in automatische modus;

- geen wisselbestand - virtueel geheugen is uitgeschakeld.

Stap 3

Als u virtueel geheugen wilt inschakelen, verdwijnt het derde item onmiddellijk. De eerste twee blijven. Het is beter om de eerste te kiezen, omdat je er zoveel geheugen in kunt specificeren als je nodig hebt. De aanbevolen grootte van virtueel geheugen wordt onderaan het venster aangegeven, let hier niet op, u kunt meer instellen. Houd echter rekening met het volgende: Te weinig virtueel geheugen versnelt het systeem niet Te veel virtueel geheugen kan het systeem vertragen omdat het (het systeem) constant toegang heeft tot de harde schijf, wat de prestaties beïnvloedt. en fout.

Stap 4

Wanneer u de gewenste geheugengrootte opgeeft, klikt u op de knop "Instellen". Ga dan naar OK. Het systeem laat u weten dat de wijzigingen pas plaatsvinden nadat u opnieuw hebt opgestart, op OK hebt geklikt of uw computer zelf opnieuw hebt opgestart.

Aanbevolen: