Virtueel Geheugen Opschonen

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Opschonen
Virtueel Geheugen Opschonen

Video: Virtueel Geheugen Opschonen

Video: Virtueel Geheugen Opschonen
Video: Virtueel geheugen (PAGEFILE.SYS) uitschakelen Windows 10 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van pc's die hun besturingssysteem van Windows XP naar Windows Seven veranderden, waren gefrustreerd door het uitschakelen van de functie om het wisselbestand (paginabestand) te wissen voordat het systeem opnieuw werd opgestart (opnieuw opgestart). Het blijkt dat de ontwikkelaars van de "zeven" deze optie eenvoudig voor nieuwsgierige blikken hebben verborgen. Een paar minuten bewerken van de systeeminstellingen zal het uitschakelen van deze functie ongedaan maken.

Virtueel geheugen opschonen
Virtueel geheugen opschonen

Het is nodig

De systeeminstellingen van het besturingssysteem bewerken

instructies:

Stap 1

Virtueel geheugen wordt gebruikt om echt RAM te ondersteunen. Wanneer een object niet langer nodig is, wordt het automatisch verplaatst naar het wisselbestand. En wanneer het programma wordt afgesloten, worden de bestanden die het gebruikt volledig uit het wisselbestand verwijderd. Dit was het geval in Windows XP. Ook kan het wissen van het wisselbestand een veilig gebruik van besturingssysteemcomponenten garanderen. Sommige virussen werken met het wisselbestand en klampen zich vast aan bestanden die op het punt staan te worden gesloten.

Stap 2

Om de functie van het wissen van het wisselbestand tijdens het afsluiten van het besturingssysteem in te schakelen, moet u de tool "Lokaal beveiligingsbeleid" gebruiken.

Stap 3

Zet uw computer aan en start Windows Seven met beheerdersrechten.

Stap 4

Klik op het menu Start - ga naar de zoekbalk - typ secpol.msc - en druk vervolgens op Enter.

Stap 5

Klik aan de linkerkant van de tool Lokaal beveiligingsbeleid op Beveiligingsinstellingen - selecteer vervolgens Lokaal beleid - Beveiligingsinstellingen.

Stap 6

Zoek in het rechterblok van de actieve tool het item "Shutdown" - "Wis het wisselbestand van virtueel geheugen" - activeer dit item.

Stap 7

Ga naar het tabblad Lokale beveiligingsoptie - selecteer Ingeschakeld - klik op OK.

Stap 8

Wanneer dit item is ingeschakeld, wordt het wisselbestand gewist bij het afsluiten van het systeem.

Aanbevolen: