Virtueel Geheugen Toevoegen

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Toevoegen
Virtueel Geheugen Toevoegen

Video: Virtueel Geheugen Toevoegen

Video: Virtueel Geheugen Toevoegen
Video: Virtueel Geheugen - voor dummies. 2024, Mei
Anonim

Virtueel geheugen in Windows combineert RAM met willekeurige toegang en speciale ruimte op de harde schijf waar het systeem gegevens uit het RAM-geheugen verwijdert. Tegelijkertijd worden taken met een hogere prioriteit in het RAM geladen.

Virtueel geheugen toevoegen
Virtueel geheugen toevoegen

instructies:

Stap 1

De plaats op de harde schijf waar gegevens worden geüpload, wordt het wisselbestand genoemd. Er zijn twee manieren om virtueel geheugen toe te voegen: RAM vergroten of het wisselbestand vergroten. Om de systeemprestaties te maximaliseren en mogelijke problemen in verband met incompatibiliteit van apparaten te voorkomen, is het beter om extra geheugen te kiezen van hetzelfde model dat in uw systeemeenheid is geïnstalleerd. Download de gratis PC-Wizard-software van de site van de ontwikkelaar en voer deze uit.

Stap 2

Klik in het gedeelte "Hardware" op het moederbordpictogram en aan de rechterkant van het scherm - op de regel "Fysiek geheugen". In het gedeelte "Informatie" geeft het programma informatie weer over het type en de fabrikant van RAM, evenals het aantal geheugenslots en geïnstalleerde modules. Als uw moederbord vrije slots heeft, installeer dan extra geheugenmodules, vervang anders de oude RAM-lijnen door nieuwe met een hogere capaciteit.

Stap 3

De systeemprestaties zijn merkbaar langzamer als er niet genoeg ruimte op de harde schijf is voor het wisselbestand. De aanbevolen maximale grootte moet 1,5-2 keer de hoeveelheid RAM zijn. Het wisselbestand bevindt zich standaard op de systeemschijf. Frequente systeemtoegang tot virtueel geheugen vertraagt ook de prestaties. Daarom is het beter om het wisselbestand naar een logische schijf te verplaatsen.

Stap 4

Als uw computer Windows 7 draait, drukt u op Ctrl + Esc, klikt u op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". Klik aan de linkerkant van het scherm op de link "Geavanceerde systeeminstellingen". Ga in het venster met systeemeigenschappen naar het tabblad "Geavanceerd" en klik in het gedeelte "Prestaties" op "Opties". Klik in het nieuwe venster op het tabblad "Geavanceerd" in het gedeelte "Virtueel geheugen" op "Wijzigen".

Stap 5

Controleer de C-schijf, selecteer de status "Geen wisselbestand" en klik op "Instellen". Antwoord "Ja" op de vraag van het systeem over het vervolg. Markeer vervolgens een willekeurig logisch station, bijvoorbeeld D, en kies "Specify size". De minimale grootte van het wisselbestand mag niet minder zijn dan de hoeveelheid RAM, het maximum moet 1,5-2 keer groter zijn. Klik op "Instellen". Start uw computer indien nodig opnieuw op.

Stap 6

Als u Windows XP hebt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteert u Eigenschappen. Klik op het tabblad "Geavanceerd" in het gedeelte "Prestaties" op "Opties" en ga verder zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: