Hoe De Grootte Van RAM Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van RAM Te Achterhalen?
Hoe De Grootte Van RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe De Grootte Van RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe De Grootte Van RAM Te Achterhalen?
Video: How to Increase RAM on Windows 10 (Complete Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Random access memory is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. Het slaat gegevens op die nodig zijn voor de werking van het besturingssysteem en de gebruikte applicaties. Als u weet hoe u de grootte van uw RAM kunt bepalen, kunt u de mogelijkheden van uw computer beter beoordelen. U kunt op verschillende manieren de grootte van het RAM-geheugen achterhalen.

Hoe de grootte van RAM te achterhalen?
Hoe de grootte van RAM te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteer Eigenschappen in het menu dat verschijnt. Het venster dat verschijnt, geeft basisinformatie over het systeem, inclusief de hoeveelheid RAM.

Stap 2

Laten we de volgende reeks acties uitvoeren: Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Opdrachtregel.

Schrijf in het geopende venster systeeminfo zonder aanhalingstekens en druk op Enter. Alle informatie over de computer verschijnt, inclusief de gegevens over het gebruikte RAM-geheugen.

Stap 3

We voeren de volgende reeks acties uit: Start -> Uitvoeren, voer in het venster dat wordt geopend dxdiag in zonder aanhalingstekens. Als u wordt gevraagd toestemming te geven voor het verzamelen van informatie, klikt u op Ja. In het geopende venster wordt informatie over het systeem getoond.

Stap 4

Om informatie over het RAM-geheugen te verkrijgen, kunt u gespecialiseerde programma's gebruiken die alle informatie over de computer verzamelen. Een voorbeeld zijn de programma's "Everest" of "Aida". Om de grootte van het RAM-geheugen te achterhalen met behulp van "Everest", start u het programma, selecteert u het tabblad "Computer - samenvattingsinformatie". Alle benodigde informatie zal aanwezig zijn in het venster dat wordt geopend. Bij gebruik van Aida is de procedure hetzelfde.

Aanbevolen: