Hoe De Grootte Van Een Foto Te Achterhalen In Linux Ubuntu

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Foto Te Achterhalen In Linux Ubuntu
Hoe De Grootte Van Een Foto Te Achterhalen In Linux Ubuntu

Video: Hoe De Grootte Van Een Foto Te Achterhalen In Linux Ubuntu

Video: Hoe De Grootte Van Een Foto Te Achterhalen In Linux Ubuntu
Video: Учебник Linux для начинающих 2023, Maart
Anonim

Voordat foto's op internet worden geplaatst, moeten ze tot een bepaalde grootte worden gecomprimeerd. grote bestanden kunnen het laden van pagina's aanzienlijk vertragen. Om de grootte van de geüploade foto in Linux te achterhalen, moet u programma's uit de standaardkit gebruiken.

Hoe de grootte van een foto te achterhalen in Linux Ubuntu
Hoe de grootte van een foto te achterhalen in Linux Ubuntu

Noodzakelijk

Besturingssysteem Linux Ubuntu

instructies:

Stap 1

In Ubuntu-besturingssystemen van de Linux-familie kan de afbeeldingsgrootte rechtstreeks worden gevonden in de bestandseigenschappen. Open hiervoor de map met de afbeelding en klik met de rechtermuisknop op de afbeelding. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Eigenschappen".

Stap 2

U ziet een venster met de titel "Eigenschappen _bestandsnaam.jpg". De fysieke grootte van het bestand (in MB) wordt aangegeven op het tabblad "Basic" in de regel "Grootte". De werkelijke grootte van de afbeelding wordt aangegeven op het laatste tabblad "Afbeeldingen" in de regels "Breedte" en "Hoogte". Om het venster te sluiten, klikt u op de overeenkomstige knop.

Stap 3

Om de eigenschappen van een bestand te bekijken en vervolgens te bewerken, moet je de afbeelding openen via het Gimp-programma. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, selecteer de sectie "Openen in het programma" en klik vervolgens op de regel "Gimp Image Editor". Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Afbeelding" en selecteer "Afbeeldingsgrootte".

Stap 4

In het geopende venster ziet u de werkelijke grootte van de afbeelding en kunt u deze wijzigen. Wijzig hiervoor de waarde van de blokken "Breedte" of "Hoogte". Nadat u op de knop "Wijzigen" hebt geklikt, wordt de afbeelding die wordt bewerkt, getransformeerd.

Stap 5

Je kunt de maat ook achterhalen met een andere gThumb-viewer. Klik met de rechtermuisknop op de foto, selecteer het gedeelte "Openen in programma" en klik vervolgens op de gThumb-regel. Let in het geopende programmavenster op de statusbalk, die zich onderaan het venster bevindt - u ziet de waarden voor "Breedte" en "Hoogte".

Stap 6

Meer volledige informatie, inclusief persoonlijke gegevens over het actieve bestand (naam van de auteur en cameramodel), kan worden bekeken via de applet Bestandseigenschappen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Fotogegevens (EXIF)" en bekijk de eigenschappen van de afbeelding.

Populair per onderwerp