Hoe Te Printen Naar Pdf-bestand

Inhoudsopgave:

Hoe Te Printen Naar Pdf-bestand
Hoe Te Printen Naar Pdf-bestand

Video: Hoe Te Printen Naar Pdf-bestand

Video: Hoe Te Printen Naar Pdf-bestand
Video: Bestand printen naar PDF 2024, Mei
Anonim

Sinds 2008 is het pdf-formaat (Portable Document Format) open geworden en het gebruik ervan vereist geen speciale toestemming van de maker van het bedrijf (Adobe Systems). Dit leidde ertoe dat de opties voor het opslaan van verschillende documenten in bestanden van dit formaat in een groot aantal programma's verschenen. Er is een mogelijkheid om op te slaan in pdf-bestanden en in veelgebruikte softwareproducten van Microsoft Corporation.

Hoe te printen naar pdf-bestand
Hoe te printen naar pdf-bestand

instructies:

Stap 1

Gebruik de tekstverwerker uit de Microsoft Office suite om documenten in pdf-formaat op te slaan. Dit is tegenwoordig de meest gebruikte teksteditor, dus het is waarschijnlijk dat deze optie ook voor u het handigst is. Start de tekstverwerker en laad het document dat u in pdf-formaat wilt opslaan erin - het downloadvenster kan worden geopend met de sneltoets ctrl + o. De bron hoeft geen doc-bestand te zijn, u kunt elk bestandsformaat gebruiken dat een tekstverwerker aankan - bijvoorbeeld txt- en rtf-tekstbestanden, htm-, html- en mht-webpagina's, enz.

Stap 2

Roep het dialoogvenster voor het opslaan van het document op door het item "Opslaan als" in het Word-menu te selecteren. Vouw de vervolgkeuzelijst in het veld "Bestandstype" uit en selecteer de PDF-regel daarin. Daarna verandert de set velden in het dialoogvenster Opslaan - er worden selectievakjes aan toegevoegd waarmee u een standaard of geoptimaliseerde optie voor het opslaan van een pdf-document kunt selecteren. Er wordt ook een knop ("Opties") toegevoegd, waarmee u toegang krijgt tot extra instellingen voor het opslaan van het document. Nadat u al het nodige hebt ingevuld, typt u de naam van het document dat u wilt opslaan en selecteert u een opslaglocatie. Klik vervolgens op de knop "Opslaan" en uw document wordt geconverteerd naar pdf-formaat.

Hoe te printen naar pdf-bestand
Hoe te printen naar pdf-bestand

Stap 3

Gebruik Microsoft Office Word ook om niet-tekstdocumenten in pdf-formaat op te slaan. Als u bijvoorbeeld een afbeelding moet converteren, maak dan een nieuw document in de tekstverwerker (ctrl + n), open het tabblad "Invoegen" in het menu en klik in de groep "Illustraties" op de knop "Afbeelding". Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend het bestand met de gewenste afbeelding en dubbelklik erop. Pas de grootte en positie van de afbeelding op het blad aan en sla vervolgens op met de pdf-extensie op dezelfde manier als beschreven in de vorige stap.

Aanbevolen: