Twee Foto's Horizontaal Samenvoegen

Inhoudsopgave:

Twee Foto's Horizontaal Samenvoegen
Twee Foto's Horizontaal Samenvoegen

Video: Twee Foto's Horizontaal Samenvoegen

Video: Twee Foto's Horizontaal Samenvoegen
Video: Meerdere foto's samenvoegen in Photoshop 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste vaardigheid bij het maken van collages is de mogelijkheid om twee of meer foto's met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld horizontaal. Dit kan met Adobe Photoshop.

Twee foto's horizontaal samenvoegen
Twee foto's horizontaal samenvoegen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop, en daarin - de fotobestanden die je moet lijmen. Klik hiervoor op het menu-item "Bestand"> "Openen" of druk op de sneltoetsen Ctrl + O. Geef in het nieuwe venster het pad naar de bestanden op en klik op de knop "Openen". Als de foto's zich in verschillende mappen bevinden, moeten deze stappen worden herhaald.

Stap 2

Bepaal de grootte van je foto's in pixels. Activeer elk van de afbeeldingen om de beurt en druk op de sneltoetsen Alt + Ctrl + I. De afmetingen van de foto zijn aangegeven in het gedeelte "Afmetingen" in de velden "Breedte" en "Hoogte". Als de afmetingen van de foto's niet met elkaar overeenkomen, moeten ze gelijk worden gemaakt. Selecteer hiervoor de grotere foto en druk nogmaals op Alt + Ctrl + I.

Stap 3

Zorg ervoor dat u het vakje naast Proporties beperken aanvinkt en de parameter Hoogte hetzelfde maakt als in de kleinere foto. De parameter "Breedte" zal ook veranderen, onthoud deze waarde, of schrijf hem beter op. Klik OK.

Stap 4

Een nieuw document maken: druk op Ctrl + N of Bestand> Nieuw. Tel de breedte-indicatoren van beide foto's op (de breedte is groter - rekening houdend met de wijziging in de derde stap van de instructies) en geef het resulterende aantal aan bij het maken van dit document in het item "Breedte". Geef bij Hoogte de hoogte van de kleinere foto op. Klik op de knop "Maken".

Stap 5

Selecteer het gereedschap Verplaatsen (sneltoets V) en sleep afwisselend beide foto's naar het nieuw gemaakte document. Gebruik hetzelfde gereedschap om de afbeeldingen naar wens te plaatsen. Gebruik het venster "Lagen" om een of andere laag te selecteren (en foto's nadat ze naar een nieuw document zijn verplaatst, omgezet in lagen). Druk op de F7-toets om het te bellen.

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, klikt u op Bestand> Opslaan als of drukt u op Ctrl + Shift + S. Geef in het nieuwe venster het pad voor het nieuw gemaakte bestand op, selecteer het JPEG-beeldformaat in het veld "Formaat" en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: