Lagen Samenvoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Samenvoegen In Photoshop
Lagen Samenvoegen In Photoshop

Video: Lagen Samenvoegen In Photoshop

Video: Lagen Samenvoegen In Photoshop
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werken in Photoshop kan een zeer groot aantal lagen zich ophopen. Sommigen van hen zijn al volledig uitgewerkt en creëren alleen massa, die het werk verstoort. Je moet van extra lagen af. Maar hoe kun je ze tenslotte niet verwijderen? Maar je kunt ze combineren of mixen.

Lagen samenvoegen in Photoshop
Lagen samenvoegen in Photoshop

Noodzakelijk

Photoshop, een foto, opgedeeld in lagen

instructies:

Stap 1

In de afbeelding kun je zien dat de afbeelding is verdeeld in vele lagen die niet met elkaar zijn gecombineerd. Ze zijn allemaal genoemd in overeenstemming met de elementen die erop zijn afgebeeld. Elk van de lagen kan onafhankelijk van de andere worden aangepast en verplaatst. Die. met de rechterhand kunt u bijvoorbeeld naar een andere plaats gaan, het opnieuw tekenen, verwijderen, een effect toevoegen, opnieuw kleuren. En dit alles heeft op geen enkele manier invloed op andere delen van het lichaam van ons "meisje".

Stap 2

Maar als je alle delen van het hoofd al tot in de puntjes hebt afgewerkt, heeft het geen zin om ze op aparte lagen te houden. Laten we de lagen samenvoegen die we nodig hebben. Schik alle stukken op hun plaats. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en selecteer alle lagen die nodig zijn voor het samenvoegen (in ons geval zijn dit de mond, ogen, haar en hoofd). Klik nu op een van hen met de rechtermuisknop. Er verschijnt een menu waarin u helemaal onderaan het item "Lagen samenvoegen" moet selecteren. Nu zijn het hoofd en alles wat ermee te maken heeft verenigd en één element geworden. Hernoem deze laag en noem deze "head". Dit is de eerste manier om lagen te combineren.

Stap 3

Nu kun je de andere kant op. Deze keer moet je een zomerjurk, armen en benen combineren, d.w.z. een torso maken. Schakel de lagen "hoofd" en "achtergrond" uit door het oog uit het venster naast de laag te verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op een van de zichtbare lagen en selecteer het menu-item "Zichtbaar samenvoegen". De lagen die niet zijn uitgeschakeld, worden samengevoegd tot één. Noem deze laag "torso".

Stap 4

De laatste methode blijft, deze wordt "Mixing" genoemd. Het wordt gebruikt als de allerlaatste stap bij het werken met een afbeelding. Rollup brengt alle lagen van het document samen en bevriest ze. Schakel de lagen "hoofd" en "achtergrond" in. Klik met de rechtermuisknop op een laag en kies Afvlakken in het menu dat verschijnt. Nu zijn alle delen van de afbeelding met elkaar verbonden. Dit is om het gewicht van het psd-bestand te verminderen.

Aanbevolen: