Vastgelopen Papier Uit De Printer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Vastgelopen Papier Uit De Printer Verwijderen
Vastgelopen Papier Uit De Printer Verwijderen

Video: Vastgelopen Papier Uit De Printer Verwijderen

Video: Vastgelopen Papier Uit De Printer Verwijderen
Video: Papierstoring verhelpen Canon printers 2024, April
Anonim

Nadat u een document hebt verzonden om af te drukken, kunt u een probleem tegenkomen: het papier is vastgelopen in de printer. In deze situatie wordt verder afdrukken onmogelijk en moet het vastgelopen vel worden verwijderd.

Vastgelopen papier uit de printer verwijderen
Vastgelopen papier uit de printer verwijderen

instructies:

Stap 1

Om dergelijke situaties minder vaak voor te laten komen, dient u de regels voor het bedienen van de apparatuur te volgen. Gebruik geen papier dat niet voor printers is ontworpen en plaats geen gekreukt of gekruld papier in de lade. Controleer of de pagina's aan elkaar geniet zijn met een paperclip of nietje. Zorg ervoor dat de vellen in de stapel niet aan elkaar zijn gelijmd voordat u de lade plaatst. Scheid ze indien nodig.

Stap 2

Als de pagina nog steeds vastzit in de printer, zet u het product uit en verwijdert u al het papier uit de lade. Probeer eerst het vel te verwijderen door voorzichtig aan de rand te trekken die meer uit de printer steekt. De kracht die op het laken wordt uitgeoefend, moet gelijkmatig worden verdeeld, dus pak het laken met beide handen vast.

Stap 3

Houd het vel tegelijkertijd bij de rechter- en linkerrand vast om te voorkomen dat u per ongeluk een stuk van de pagina afscheurt. Een gescheurd vel is moeilijker uit te trekken en sommige snippers kunnen op ontoegankelijke plaatsen vast komen te zitten. Trek niet te hard, als u denkt dat het papier kan scheuren, verander dan de positie van uw handen. Pak het vel dichter bij het deel dat uit de printer steekt.

Stap 4

Open de printerbehuizing als het vastgelopen papier niet zichtbaar is. Zoek een speciale knop op de behuizing of draai het deksel om. Verwijder de cartridge indien nodig. Probeer het vastgelopen vel op dezelfde manier te verwijderen als hierboven beschreven.

Stap 5

Raak de fuser (het onderdeel met de waarschuwingssticker) of de onderdelen eromheen niet aan. Probeer geen gereedschappen en apparaten te gebruiken die de onderdelen van de printer kunnen bederven - een briefpapiermes, een schaar en dergelijke. Nadat u het vel hebt verwijderd, plaatst u de cartridge terug, plaatst u het papier terug in de lade en zet u de printer aan.

Stap 6

Als het vel gescheurd is of het onmogelijk is om het op een van de vermelde manieren te krijgen, probeer dan niet om de apparatuur zelf te demonteren, tenzij u over speciale vaardigheden beschikt. Neem contact op met het servicecentrum en meld het probleem.

Aanbevolen: