Wat Te Doen Als De Computer Is Vastgelopen?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Computer Is Vastgelopen?
Wat Te Doen Als De Computer Is Vastgelopen?

Video: Wat Te Doen Als De Computer Is Vastgelopen?

Video: Wat Te Doen Als De Computer Is Vastgelopen?
Video: Computer loopt vast na aanzetten – No POST 2024, Mei
Anonim

Heel vaak, wanneer gebruikers van pc's, zonder te wachten op een reactie van de computer, overschakelen naar het openen van verschillende programma's, bevriest de computer en negeert absoluut alle acties. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

Wat te doen als de computer is vastgelopen?
Wat te doen als de computer is vastgelopen?

Computerbevriezingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende gebruikersacties. Wanneer bijvoorbeeld een antivirusprogramma wordt uitgevoerd (er wordt gescand), begint de gebruiker een andere actie uit te voeren die veel van de systeembronnen vraagt. Het bevriezen van een pc kan rechtstreeks verband houden met een grote hoeveelheid schadelijke software die zich op de computer bevindt, enz.

Taakbeheer

Natuurlijk moet je allereerst kalmeren en niet klikken met de muis op het scherm, knoppen op het toetsenbord, enz. De eerste oplossing voor dit probleem is het gebruik van Taakbeheer. Er zijn verschillende manieren om het te openen. U kunt dit bijvoorbeeld doen door met de rechtermuisknop op de pijl in de rechterbenedenhoek van het scherm te klikken. Een andere manier is om de sneltoetsen van de computer te gebruiken. Om de taakbeheerder op te roepen, moet u tegelijkertijd op Ctrl + Alt + Del drukken, waarna een nieuw venster verschijnt.

U kunt het bevroren programma uitschakelen op het tabblad "Toepassingen". Om te bepalen welk programma je nodig hebt, kijk naar de status ervan. Als er staat dat het programma "Niet reageert", kunt u het selecteren en op de knop "Taak beëindigen" klikken. Daarna verschijnt er een venster waarin u uw actie moet bevestigen. In de taakbeheerder kan de gebruiker verschillende processen uitschakelen (het tabblad "Processen"), die ook het systeem laden.

Opgemerkt moet worden dat het belangrijkste hier niet is om het onbekende programma uit te schakelen, aangezien dit tabblad ook systeemprocessen weergeeft, waarvan het uitschakelen tot onherstelbare gevolgen kan leiden. De meeste problemen kunnen worden opgelost met behulp van de "Taakmanager".

Reset knop

Het kan natuurlijk voorkomen dat de pc van de gebruiker vastloopt, zodat zelfs de taakbeheerder niet kan worden geopend, of dat alles te langzaam werkt. Er is ook een uitweg uit deze situatie, maar die zal niet de beste zijn en moet alleen als laatste redmiddel worden gebruikt. Tegenwoordig heeft bijna elke voeding een resetknop voor de computer (meestal naast de aan / uit-knop en iets kleiner dan deze). Wanneer u op zo'n knop klikt, wordt de computer automatisch opnieuw opgestart, maar in dit geval gaan alle niet-opgeslagen gegevens verloren.

Aanbevolen: