Hoe Te Leren Werken Met Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Werken Met Een Computer
Hoe Te Leren Werken Met Een Computer

Video: Hoe Te Leren Werken Met Een Computer

Video: Hoe Te Leren Werken Met Een Computer
Video: Les 1 - Computerles - Leren werken met de computer 2024, Mei
Anonim

De computertechnologie heeft grote stappen voorwaarts gemaakt. Tegenwoordig ontmoet je zelden iemand die geen computer heeft. Maar de vraag naar de eigenaardigheden van zijn werk stelt velen voor een raadsel. Ondertussen moet bijna iedereen de basis van het werken op een computer kennen. Maar je hebt niet altijd tijd om cursussen te volgen of tonnen literatuur te herlezen.

Hoe leer je werken met een computer?
Hoe leer je werken met een computer?

Noodzakelijk

  • 1) Computer
  • 2) Mediaspeler-installatieprogramma
  • 2) Microsoft Word-installatieprogramma
  • 4) Browser

instructies:

Stap 1

Wij zetten de computer aan. We wachten tot het systeem is geladen. Meestal hebben veel gebruikers een Windows-systeem, waarvan het principe is gebaseerd op het werken met dialoogvensters - een interface. Na het laden zien we een desktop voor ons. Het kan de hoofdmappen, bestanden, documenten bevatten. In de linkerbovenhoek staat een snelkoppeling "Mijn Computer". Wanneer u het opent, krijgt u een venster te zien met systeemstations, harde-schijfpartities en diskettestations. Kortom, schijfpartities zijn uw opslag van informatie.

Stap 2

Laten we verder gaan met het maken van mappen. Een map is een zeer belangrijk element dat is ontworpen om informatie op te slaan en te ordenen. Bijvoorbeeld als je veel verschillende muziek hebt en je wilt het op een rijtje hebben. We maken mappen aan voor verschillende artiesten en genres, gooien de bestaande muziek in overeenstemming met de mappen. Om een map aan te maken, moet u met de rechtermuisknop klikken, vervolgens het item "creëren" selecteren en het subitem "map" selecteren. Daarna kunnen we de naam van de map instellen. Om de taal te wijzigen, drukt u op de toetscombinatie "alt + shift" of "ctrl + shift".

Stap 3

De volgende stap is het leren selecteren, openen en kopiëren van informatie. Om een bestand of map te selecteren, moet u er eenmaal met de linkermuisknop op klikken. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden, kunt u uw document overal verplaatsen. Dubbelklik op de linkermuisknop om het document te openen. Als u met de rechtermuisknop op een bestand of map klikt, wordt een menu geopend. Selecteer Naam wijzigen om de naam van het document te wijzigen. Druk op "kopiëren" om te kopiëren. Daarna gaat het naar de map of sectie waar u het bestand wilt kopiëren. Druk nogmaals op de rechtermuisknop en selecteer "plakken".

Stap 4

Om naar muziek te luisteren of video's te bekijken, moet u speciale programma's installeren die "spelers" worden genoemd. Om te installeren, moet u het installatiebestand (install.exe) openen. Het installatievenster verschijnt. Volg gewoon de instructies en de installatie is binnen enkele minuten voltooid. Het programma detecteert automatisch video- en audiobestanden en u hoeft ze alleen maar te openen. Elk programma wordt op deze manier geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat de snelkoppelingen van de geïnstalleerde applicatie op het bureaublad verschenen.

Stap 5

Er worden ook speciale programma's gebruikt om te typen. Installeer Microsoft Word of gebruik het standaard besturingssysteem dat aan de gebruiker wordt aangeboden.

Stap 6

Nu over online gaan. Om de bronnen van internet te gebruiken, moet u de verbinding registreren. Daarna moet u een browser installeren - een programma om door pagina's op internet te bladeren. De meest populaire browsers van vandaag zijn: Opera, Mozilla, Internet Explorer. De nieuwste browser is al ingebouwd in het besturingssysteem. We openen een browser en voeren het siteadres in de adresbalk in. Om informatie op woord of zin te zoeken, gaat u naar de site van zoekmachines en voert u een zoekopdracht in een speciale regel in. In veel browsers is er een speciale regel rechts van de adresbalk waarmee u het verzoek in de bijbehorende zoekmachine kunt verwerken. Daarom kunt u daar invullen wat u zoekt.

Aanbevolen: