Hoe Maak Je Een Dynamische Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dynamische Schijf?
Hoe Maak Je Een Dynamische Schijf?

Video: Hoe Maak Je Een Dynamische Schijf?

Video: Hoe Maak Je Een Dynamische Schijf?
Video: AutoCAD Dynamic Block Tutorial 2024, Mei
Anonim

Om volumes aan te maken die zich op meerdere partities tegelijk bevinden en om de mate van gegevensveiligheid te vergroten, wordt aanbevolen om dynamische schijven te gebruiken. U kunt dergelijke schijven maken met behulp van standaard Windows-functies.

Hoe maak je een dynamische schijf?
Hoe maak je een dynamische schijf?

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Sluit de harde schijf die u wilt converteren naar dynamisch aan op uw computer. Zet deze pc aan en wacht tot het besturingssysteem klaar is met laden. Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm.

Stap 2

Selecteer het menu Systeem en beveiliging en navigeer naar het submenu Beheer (Windows Seven OS). Klik met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Computerbeheer". Zoek het submenu "Opslag" in de linkerkolom en vouw het uit. Ga naar Schijfbeheer.

Stap 3

Klik nu met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf waarvan u het type wilt wijzigen. Selecteer Converteren naar dynamische schijf. Houd er rekening mee dat u het type van de gehele harde schijf moet wijzigen, niet een van de partities. Selecteer de harde schijf die u wilt converteren en klik op de knop "OK". Klik nu op de knop "Converteren" en bevestig de lancering van deze bewerking.

Stap 4

Als u de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd wilt converteren, is het beter om eerst de voor u belangrijke gegevens op te slaan. Gebruik hiervoor de schijfkopiefunctie die beschikbaar is in Partitiebeheer. Voer dit hulpprogramma uit en selecteer Geavanceerde modus.

Stap 5

Open nu het menu Wizards en selecteer de optie Harde schijf kopiëren. Selecteer de harde schijf waarvan u een kopie wilt maken en klik op de knop "Volgende". Specificeer het niet-toegewezen gebied van de tweede harde schijf. In plaats daarvan worden kopieën gemaakt van de partities van de eerste harde schijf. Klik volgende".

Stap 6

Klik op Voltooien om de voorbereiding voor het kopiëren te voltooien. Open het menu "Wijzigingen" en klik op het item "Wijzigingen toepassen". Bevestig de start van het kopieerproces op de harde schijf. Zorg ervoor dat u de gekopieerde gegevens controleert.

Aanbevolen: