Een Object Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Een Object Verplaatsen
Een Object Verplaatsen

Video: Een Object Verplaatsen

Video: Een Object Verplaatsen
Video: Les Photoshop Tekst in 3D - verplaatsen object 2024, Mei
Anonim

Verschillende editors kunnen werken met objecten in verschillende formaten. Als u een tekstdocument ontwerpt, een 3D-model bewerkt of een grafisch bestand verwerkt, moet u wellicht weten hoe u een object verplaatst.

Een object verplaatsen
Een object verplaatsen

instructies:

Stap 1

In de Microsoft Office Word-toepassing hebben de ontwikkelaars het tabblad "Invoegen" voorzien. Om een object aan de tekst toe te voegen, gaat u ernaartoe en plaatst u de muiscursor op de plaats waar u het object wilt plaatsen. Selecteer het object dat bij u past op de werkbalk: opschrift, afbeelding, tafel, vorm, enzovoort.

Stap 2

Nadat het object aan de tekst is toegevoegd, klikt u erop met de linkermuisknop. Focus op de buitencontouren, aangezien complexe objecten uit verschillende elementen kunnen bestaan, en het is belangrijk om ze allemaal vast te leggen. Verplaats de cursor naar een van de hoeken van het aangewezen selectievak en wacht tot het eruit ziet als gekruiste tweekoppige pijlen. Druk op de linkermuisknop en verplaats, terwijl u deze ingedrukt houdt, het object naar de gewenste plaats in het document en laat vervolgens de linkermuisknop los.

Stap 3

Als u een object in een grafische editor moet verplaatsen, bijvoorbeeld in Adobe Photoshop, selecteert u het juiste gereedschap (rechthoekige selectie, lasso, enzovoort) in het paneel of in het menu "Selectie". Volg het object terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Maak vervolgens het gereedschap Verplaatsen actief, plaats de cursor op de selectie, druk op de linkermuisknop en sleep het object naar de gewenste locatie.

Stap 4

In een applicatie voor het werken met driedimensionale modellen, bijvoorbeeld Milkshape 3D, is het ook nodig om eerst het gewenste object te selecteren. Open het tabblad Model en selecteer de opdracht Selecteren, omcirkel het object dat u wilt markeren met kleur. U kunt ook het tabblad Groepen openen en met de linkermuisknop op de gewenste groep dubbelklikken.

Stap 5

Activeer op het tabblad Model het gereedschap Verplaatsen, verplaats de cursor naar de selectie, druk op de linkermuisknop en verplaats het object zonder deze los te laten met behulp van een geschikt projectievenster naar de gewenste kant. Laat de muisknop los om het verplaatsen van het object te voltooien.

Aanbevolen: