Een Programma Naar Een Andere Map Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Een Programma Naar Een Andere Map Verplaatsen
Een Programma Naar Een Andere Map Verplaatsen

Video: Een Programma Naar Een Andere Map Verplaatsen

Video: Een Programma Naar Een Andere Map Verplaatsen
Video: Een bericht naar een andere map verplaatsen 2024, Mei
Anonim

De software in Windows-besturingssystemen wordt geïnstalleerd in de mappen die oorspronkelijk door de gebruiker zijn opgegeven tijdens de installatie. De gebruiker kan programma's en applicaties naar andere mappen verplaatsen. Dit wordt meestal gedaan om de vrije ruimte op een van de lokale schijven te vergroten of om de toegang tot het programma te vergemakkelijken.

Een programma naar een andere map verplaatsen
Een programma naar een andere map verplaatsen

instructies:

Stap 1

Voor een gemakkelijkere toegang tot de toepassing opent u de map met het opstartbestand van het programma (meestal heeft dit bestand de extensie.exe).

Stap 2

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand van de toepassing. Het contextmenu voor acties op het bestand zal verschijnen.

Stap 3

Beweeg in het contextmenu de muiscursor over de regel "Verzenden" en houd deze op zijn plaats totdat een menu verschijnt met de opties voor het verzenden van een bestand.

Stap 4

Selecteer de regel "Bureaublad (snelkoppeling maken)". Het besturingssysteem maakt een snelkoppeling voor de geselecteerde toepassing op het bureaublad.

Stap 5

Sluit of minimaliseer alle geopende vensters en programma's. Zoek op het bureaublad het gemaakte snelkoppelingspictogram voor het programma en klik er eenmaal met de rechtermuisknop op.

Stap 6

Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Naam wijzigen" en de tekst van de naam van de snelkoppeling wordt gemarkeerd. Voer een nieuwe labelnaam naar keuze in.

Stap 7

Om de hoeveelheid vrije ruimte op een van de lokale stations te vergroten, opent u het menu Start. Klik in de lijst aan de rechterkant op de regel "Configuratiescherm".

Stap 8

Klik in de lijst met instellingen voor systeeminstellingen op de regel "Programma's en onderdelen". Het venster "Een programma verwijderen en wijzigen" wordt geopend.

Stap 9

Zoek in de lijst met applicaties die op uw computer zijn geïnstalleerd de regel met de naam van de applicatie die u naar een andere map wilt verplaatsen en klik er eenmaal met de rechtermuisknop op.

Stap 10

Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Wijzigen". De wizard Programma's toevoegen, wijzigen en verwijderen wordt gestart.

Stap 11

Klik in het geopende venster op de knop "Wijzigen" of "Wijzigen". De installatiewizard biedt de mogelijkheid om een nieuwe map te selecteren voor het plaatsen en om afzonderlijke onderdelen van het programma toe te voegen of te verwijderen.

Stap 12

Selecteer een nieuwe map waarin het programma zich bevindt door op de knop "Bladeren …" te klikken en klik op "Ok".

Stap 13

U kunt ook de locatie van het programma wijzigen door alle componenten van de computer te verwijderen en ze opnieuw te installeren, waarbij u de door de gebruiker gewenste locatiemap specificeert.

Stap 14

Als het programma dat naar een andere map moet worden verplaatst, draagbaar is (dwz dat het niet op een computer hoeft te worden geïnstalleerd), kunt u het verplaatsen met behulp van de standaardtools van het Windows-besturingssysteem (de functies "Knippen" en "Plakken" in het contextmenu van de programmamap).

Aanbevolen: