Hoe Schijven Op Een Computer Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Schijven Op Een Computer Samen Te Voegen
Hoe Schijven Op Een Computer Samen Te Voegen

Video: Hoe Schijven Op Een Computer Samen Te Voegen

Video: Hoe Schijven Op Een Computer Samen Te Voegen
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Gewoonlijk wordt een harde schijf tijdens de eerste installatie van een harde schijf in verschillende partities verdeeld. Hiermee kunt u een bepaald deel toewijzen aan de bronnen van het besturingssysteem. In het geval van een storing van het besturingssysteem, kunt u de gewenste partitie veilig formatteren zonder belangrijke bestanden te verliezen.

Hoe schijven op een computer samen te voegen
Hoe schijven op een computer samen te voegen

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Gebruik de standaard Windows-tools om lokale schijven waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd samen te voegen. Onthoud dat deze methode het volledig opschonen van de partities omvat die betrokken zijn bij de samenvoeging.

Stap 2

Kopieer alle belangrijke bestanden van de geselecteerde lokale stations. Gebruik dvd's of andere externe opslagapparaten voor tijdelijke opslag. Open het bedieningspaneel. Navigeer naar het item "Beheer" door het te selecteren in het menu "Systeem en beveiliging".

Stap 3

Dubbelklik op de snelkoppeling "Computerbeheer" en vouw het menu "Schijfbeheer" uit.

Stap 4

Markeer de partitie van de harde schijf met de rechtermuisknop, die zal deelnemen aan het samenvoegen. Ga naar het item "Volume verwijderen". Verwijder andere lokale schijven op dezelfde manier.

Stap 5

Klik op het tabblad Actie en selecteer Bijwerken. Nadat de grafische afbeelding van het niet-toegewezen gebied verschijnt, selecteert u het met de linkermuisknop en gaat u naar de optie "Volume maken".

Stap 6

Stel de parameters in voor de nieuwe lokale schijf en klik op de knop Maken. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Stap 7

Gebruik de toepassing Partition Manager voor situaties waarin de lokale schijf van het systeem betrokken is bij het samenvoegproces. Installeer dit programma en start uw computer opnieuw op.

Stap 8

Start Partitiebeheer, open het Wizards-menu en selecteer de optie Ruimte opnieuw verdelen tussen partities. Selecteer de partitie waarvan u de grootte wilt wijzigen en klik op Volgende.

Stap 9

Specificeer de donorschijf, klik op "Volgende" en stel nieuwe waarden in voor de grootte van de geselecteerde partities van de harde schijf. Klik op de knop Voltooien. Selecteer "Wijzigingen toepassen", die zich op het tabblad "Wijzigingen" bevindt.

Stap 10

Start uw computer opnieuw op nadat het juiste menu verschijnt. Controleer de status van uw lokale schijven nadat u Partitiebeheer hebt afgesloten.

Aanbevolen: