Een Woord Onderstrepen In Word

Inhoudsopgave:

Een Woord Onderstrepen In Word
Een Woord Onderstrepen In Word

Video: Een Woord Onderstrepen In Word

Video: Een Woord Onderstrepen In Word
Video: Word - Opdr 1 Vet maken, cursief en onderstrepen 2024, Mei
Anonim

Onderstrepen is een van de elementen van tekstopmaak waarmee u uw begrip van de betekenis van wat is geschreven, kunt verbeteren door de belangrijkste delen ervan te markeren. In een tekstverwerker Microsoft Office Word kunt u met deze methode op verschillende manieren woorden selecteren, terwijl u verschillende onderstrepingstekens krijgt.

Een woord onderstrepen in Word
Een woord onderstrepen in Word

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Start Word, open daarin het gewenste document en selecteer het woord dat je wilt onderstrepen. Klik op de knop met de onderstreepte letter "H" in het tekstverwerkermenu - op het tabblad "Home" wordt het in de opdrachtgroep "Lettertype" geplaatst. Als alternatief kunt u de sneltoets Ctrl + U gebruiken, het resultaat is hetzelfde - Word onderstreept het gemarkeerde woord.

Stap 2

Als het te onderstrepen woord nog niet is ingetypt, kunt u de beschreven manipulatie uitvoeren - klik op de knop of druk op de toetsencombinatie - voordat u het woord invoert. In dit geval moet u eraan denken hetzelfde opnieuw te doen nadat u de geselecteerde tekst hebt getypt - om de onderstrepingsmodus uit te schakelen.

Stap 3

Naast de standaard enkele regel onderstreping heeft Word nog andere mogelijkheden. Om er een te selecteren - stippellijn, stippellijn, dubbele, enz. - in plaats van op de knop met de letter "H" zelf te klikken, klik je op het label aan de rechterkant. Dit label opent een vervolgkeuzelijst met een lijst met mogelijke lijnontwerpopties. De laatste regel in deze lijst - "Onderstrepingskleur" - opent een subsectie waar u de kleur van de geselecteerde regel kunt specificeren.

Stap 4

Als u een stuk tekst selecteert en een van de hierboven beschreven opties gebruikt, wordt het hele stuk onderstreept, inclusief spaties. In een tekstverwerker is het mogelijk om een onderstrepingsoptie in te stellen, waarbij de regel alleen onder de woorden wordt geplaatst en de spaties in hun standaardvorm blijven. Om deze optie te gebruiken, klikt u na het selecteren van het gewenste fragment er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel "Lettertype" in het contextmenu. Stel in het veld "Onderstrepen" van het geopende venster de waarde "Alleen woorden" in. Daarna kunt u de waarde in het veld "Onderstrepingskleur" wijzigen - selecteer indien nodig de gewenste kleur erin. Klik op OK en Word zal de woorden onderstrepen.

Aanbevolen: