Hoe Een Database Te Ontwikkelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Database Te Ontwikkelen
Hoe Een Database Te Ontwikkelen

Video: Hoe Een Database Te Ontwikkelen

Video: Hoe Een Database Te Ontwikkelen
Video: Database Tutorial for Beginners 2024, September
Anonim

Om een grote hoeveelheid gegevens te sorteren en gemakkelijk te doorzoeken naar de informatie die u nodig heeft, zijn er speciale databases. Er zijn veel soorten software ontwikkeld waarmee u met kant-en-klare databases kunt werken en uw eigen databases kunt maken.

Hoe een database te ontwikkelen
Hoe een database te ontwikkelen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Toegangsprogramma.

instructies:

Stap 1

Definieer de hoofdobjecten van de toekomstige database. Dus als u de records van groepsgenoten wilt ordenen (namen, telefoonnummers, verjaardagen, adressen en hobby's), dan zijn de belangrijkste objecten van deze database respectievelijk studenten, en de hierboven vermelde gegevens zijn velden met gerelateerde tafels.

Stap 2

Maak een lijst met objectvelden, d.w.z. een gedetailleerde lijst van alle mogelijke soorten informatie die u ooit nodig zult hebben. Denk aan gegevenstypen en opvulpatronen. Dat wil zeggen, u slaat de telefoonnummers van klasgenoten op in een numeriek gegevensformaat met een door een koppelteken gescheiden invoersjabloon. Maak een lijst van de belangrijkste databasetabellen. Ze bevatten meestal de velden van de basisobjecten. Je hebt bijvoorbeeld een spreadsheet met adressen en telefoonnummers en een spreadsheet voor de algemene prestaties van elke leerling.

Stap 3

Definieer relaties tussen tabellen. Meestal zijn ze gebaseerd op de belangrijkste elementen van de database, in dit geval dus op klasgenoten. Stel de identificatiesleutel in op het veld "Volgnummer" om verder gebruik van de database te vergemakkelijken. Het kan worden gegroepeerd op basis van verschillende parameters, maar ook afhankelijk van de informatie in de database.

Stap 4

Nu het raamwerk voor het opslaan van informatie is gecreëerd, blijft het om een programma te selecteren en de gegevens in te voeren. Als uw database niet meer dan 10-15 pagina's zal bevatten, gebruik dan het Acсess-programma. Het is standaard de standaardsoftware in het besturingssysteem. Als u dit programma niet op uw pc heeft, kunt u het vinden op de officiële website van de fabrikant. Het is ook vermeldenswaard dat de meerderheid van de gebruikers verschillende databases in dit programma ontwikkelt.

Aanbevolen: