Een Com-poort Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Com-poort Kiezen
Een Com-poort Kiezen

Video: Een Com-poort Kiezen

Video: Een Com-poort Kiezen
Video: Top 5: Buiten de poort! 🤩 | UTOPIA 2024, Mei
Anonim

De COM-poort is een nogal verouderde vorm om extra apparaten op een computer aan te sluiten. Sommige programma's hebben deze verbinding op uw computer nodig om bepaalde functies uit te voeren. In deze gevallen worden virtuele COM-poorten gemaakt.

Een com-poort kiezen
Een com-poort kiezen

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Wanneer u een printer aansluit via een COM-poort, opent u het item Printers en faxapparaten in het bedieningspaneel van de computer en vinkt u dit aan. Of het apparaat wordt weergegeven op het systeem. Als dit niet het geval is, controleer dan de verbinding met de computer. Let op of de printerstekkers aan de tanks zijn bevestigd.

Stap 2

Selecteer het hardware-installatiemenu in het configuratiescherm en specificeer de installatie van het apparaat dat is aangesloten via de COM-poort. Selecteer een internetverbinding om het stuurprogramma automatisch te downloaden, of installeer het handmatig met behulp van de speciale schijf die in de kit zit.

Stap 3

Controleer de menu's Printers en Faxen voor een nieuw apparaat. In de toekomst, bij het instellen, afdrukken of in andere gevallen wanneer u een printer nodig hebt en er is een probleem met de verbindingspoort, opent u de verbindingsparameters van het apparaat en geeft u de juiste verbindingsoptie op, en wacht u tot de apparatuur wordt gedetecteerd in het systeem. Dit geldt meestal voor oudere printers, aangezien de COM-poort een nogal verouderde interface is. Hetzelfde geldt voor andere apparatuur, zoals vroege telefoons, camera's, scanners, enzovoort.

Stap 4

In gevallen waarin er te veel COM-poorten in uw systeem worden weergegeven en het vrij moeilijk kan zijn om onmiddellijk te navigeren welke u moet specificeren bij het verbinden, verwijdert u onnodige opties in Apparaatbeheer. Het wordt geopend vanaf het tabblad Hardware in de eigenschappen van het menu Deze computer. Dit is met name het geval wanneer er meerdere virtuele verbindingspoorten worden gemaakt. Selecteer er gewoon onnodige items tussen en druk op de knop Verwijderen. Als je regelmatig problemen hebt met poorten, installeer dan het moederbordstuurprogramma opnieuw door het te downloaden van de website van de ontwikkelaar.

Aanbevolen: