Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken In Photoshop
Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken In Photoshop

Video: Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken In Photoshop

Video: Hoe De Achtergrond Lichter Te Maken In Photoshop
Video: Fotografie Tip 3 Delen lichter en donkerder maken 2024, Mei
Anonim

Heel vaak, om verschillende redenen: of het nu gaat om het onprofessioneel zijn van de fotograaf, de imperfectie van de automatische aanpassingsmodi van de camera, of de ongunstige belichting waarin de foto wordt genomen, de uiteindelijke foto's blijken te donker te zijn. De situatie kan worden gecorrigeerd met Adobe Photoshop en de basishulpmiddelen.

Hoe de achtergrond lichter te maken in Photoshop
Hoe de achtergrond lichter te maken in Photoshop

Noodzakelijk

  • - foto met een donkere achtergrond
  • - een computer waarop Adobe Photoshop is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Upload een fotobestand waarvan de achtergrond moet worden verlicht. Snijd indien nodig onnodige randen van het frame bij en bereid de afbeelding voor op het werk op het uiteindelijke formaat. Als de foto te donker is en zelfs de helderste details en plaatsen erin gedempt lijken, probeer dan een eenvoudige handeling.

Stap 2

Zoek Autocontrast in het menu Afbeelding. Deze actie leidt niet tot verlies van informatie op de foto, waardoor deze zich onderscheidt van de meeste andere bewerkingen. Geen enkel detail zal van de foto verdwijnen, wat erg belangrijk is voor de latere verwerking. Als gevolg van deze actie worden de lichtste gebieden zo helder mogelijk, de donkerste - in feite de donkerste, dat wil zeggen dat het dynamische bereik van het beeld wordt geoptimaliseerd. Hierdoor wordt het mogelijk om fouten te corrigeren die zijn gemaakt tijdens de selectie van de belichting, vanwege de automatisering van de camera of de onbekwame acties van de fotograaf. Meestal wordt het beeld na deze bewerking helderder en helderder.

Stap 3

Maak aanpassingen aan het algehele gamma van de afbeelding. Pas de opdracht "Niveaus" toe in het menu Afbeelding> Aanpassingen. U kunt hiervoor ook de toetscombinatie Ctrl + L gebruiken.

Stap 4

Om de tonaliteit van de foto te egaliseren, verplaatst u de middelste schuifregelaar onder het histogram naar links totdat de verlichting van de foto het gewenste niveau bereikt, een lust voor het oog. Deze correctiemethode is veiliger dan bijvoorbeeld de standaard Helderheid/Contrast werking.

Aanbevolen: