Hoe Een Tuner Op Een Pc Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tuner Op Een Pc Aan Te Sluiten
Hoe Een Tuner Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tuner Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tuner Op Een Pc Aan Te Sluiten
Video: How to connect TV tuner | golu singh 2024, Mei
Anonim

De personal computer, die een uiterst veelzijdig en flexibel hulpmiddel is, neemt steeds meer functies over die voorheen aan afzonderlijke apparaten werden toegeschreven. Vandaag de dag zult u niemand meer verrassen met een "telefoon"oproep via internet of online faxen. Televisie is geen uitzondering. Om tegenwoordig tv-programma's op een vaste computer of laptop te bekijken, hoeft u alleen maar een tuner aan te schaffen en op uw pc aan te sluiten.

Hoe een tuner op een pc aan te sluiten
Hoe een tuner op een pc aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - eventueel een verlengkabel;
  • - Eventueel een kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit. Gebruik de mogelijkheden van de grafische shell- of console-opdrachten om af te sluiten.

Stap 2

Schakel de computer spanningsloos als de tuner intern is. Zet de schakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid in de inactieve stand. U kunt ook de stekker van het netsnoer uit het stopcontact halen.

Stap 3

Verwijder het rechter zijpaneel (gezien vanaf de achterkant) van de systeemeenheid, als de tuner is ingebouwd. Schuif de plastic clips omhoog. Draai de bevestigingsschroeven los. Trek de kap naar de achterkant van de systeemeenheid. Trek het dan omhoog.

Stap 4

Zoek een vrije tuneraansluiting. Raadpleeg de documentatie bij uw apparaat. Zoek de sectie waarin het verbindingsproces wordt beschreven. Krijg informatie over het type interface waarmee de tuner op de computer moet worden aangesloten.

Als de tuner extern is, is deze hoogstwaarschijnlijk aangesloten op de USB-poort (apparaten voor FireWire komen minder vaak voor). De ingebouwde tv-tuner moet in de regel in een van de PCI- of PCI Express-slots worden geplaatst (oudere modellen kunnen worden gemaakt voor AGP-slots). Als u een ingebouwde tuner gebruikt, raadpleegt u de documentatie van het moederbord van uw computer voor de locatie van de juiste connectoren.

Stap 5

Sluit de tuner aan op uw pc. Als het apparaat extern is, sluit u het eenvoudig aan op de geselecteerde vrije connector op de computerbehuizing door deze rechtstreeks op de gewenste poort aan te sluiten of een verlengkabel te gebruiken. Plaats de interne tv-tuner voorzichtig in de sleuf op het moederbord, nadat u de dummy-balk aan de achterkant van de pc-behuizing tegenover de connector hebt verwijderd.

Stap 6

Plaats de zijkap van de systeemeenheid terug als deze was verwijderd. Voer de tegenovergestelde acties uit als die beschreven in de derde stap.

Stap 7

Voorzie de systeemeenheid van stroom. Zet de schakelaar aan de achterkant van de pc-behuizing in de actieve stand. U kunt ook de stekker van het netsnoer in het bijbehorende stopcontact steken.

Aanbevolen: